Economic

FOTO Hidroplasto obține primul contract pentru lucrările de pe Autostrada A2



 


Compania Hidroplasto Botoșani  a obținut un nou contract de instalare a dispozitivelor pentru acoperirea rosturilor de dilatatie, de această dată pentru o autostradă. Mai exact, noul proiect al societății botoșănene  are ca obiect  prevăzut în contract „Repararea și înlocuirea rosturilor de dilatație la poduri pe Autostrada A2 , KM 14=033 CALEA 1 +Calea2 si podul de la km 18+266 Calea 1 +Calea 2. 

Aceste rosturi de dilatație sunt instalate între suprafața de rulare a podului și drumului, având rolul de a absorbi mișcările ce apar ca urmare a diferențelor de temperatură, deformării și contracției structurii și sarcinilor din trafic. În cazuri speciale, acestea trebuie să absoarbă deplasările transversale și rotațiile în jurul celor trei axe spațiale. Eventual, inclusiv gradientele longitudinale trebuie avute în vedere. Aceste rosturi de dilatație au proprietăți de impermeabilizare datorită sistemului UNIC folosit de Hidroplasto si Agrementat Tehnic de catre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică.



 


„Faptul că Hidroplasto reușeste să obțină semnarea acestui contract, pentru Autostrada A2 mă face să cred că ceea ce am realizat în cei 16 ani de activitate în compania noastră este apreciat și totodată solicitat de cei din domeniul în care activăm, fiind preferați atât pentru calitatea materialelor folosite, cât și pentru calitatea resursei umane, angajații noștri dând  întotdeauna dovadă de profesionalism.  Mă bucur că începe să se pună accent  acum și pe calitate, deși aceasta întotdeauna va costa puțin mai mult, față de alte firme românești care preferă să folosească materiale ieftine și de proastă calitate, doar pentru a obține un contract. Nevoia pe care o simtim cu toții pentru calitate, respectarea termenelor de finalizare si mai ales pentru modernizarea sectorului drumurilor și autostrazilor din Romania este unul dintre principalele obiective ale companiei Hidroplasto. Implicați fiind în proiectele de infrastructură, putem afirma că Hidroplasto avanseaza cu succes în aceasta directie, obținând astfel și prima lucrare pe o autostradă. Adaugăm, pe lânga furnizarea dispozitivelor necesare acoperirii rosturilor si montajul profesional. Implementam astfel pe piata romaneasca produse de calitate garantata, cu garantii de minimum 10 ani”, a afirmat  ing. dipl. Catalin Silegeanu, Director General al companiei Hidroplasto în România.

In portofoliul de clienti ai companiei HIDROPLASTO se numara societati romanesti importante, dar si companii multinationale cu care compania a colaborat la realizarea unor importante proiecte din sectorul constructiilor si din cel al infrastructurii rutiere in cei 16 ani de existentă pe piata din Romania. De asemenea, este de precizat și faptul că Hidroplasto a contractat acest proiect  cu Autostradă A2 având calitatea de subantreprenor.

Mai jos este o galerie foto cu rosturile de dilatație pe care compania HIDROPLASTO trebuie să le înlocuiască, mai precis cu locurile în care ar fi trebuit să fie aplicate soluții profesionale pentru astfel de obiective.