Economic Știri locale

Top strategii la pariuri preferate de romani



Pariurile sportive reprezinta pentru multi o distractie, insa in acelasi timp poate si mai multi jucatori isi doresc sa obtina profit din acest joc. Pentru a reusi sa castigi la pariuri sportive ai nevoie de o buna stapanire de sine si sa iti poti controla in mod eficient emotiile, asta bineinteles pe langa o buna gestionare a banilor, analiza corecta a meciurilor si inspiratie.

Strategiile si sistemele de joc pentru pariuri reprezinta o metoda buna pentru a-ti creste sansele de reusita. Pana in prezent s-au dezvoltat foarte multe astfel de strategii, care te pot ajuta sa devii un jucator mai disciplinat.

In randurile ce urmeaza iti voi prezenta care sunt cele mai populare 3 strategii la pariuri, cum se aplica acestea, dar si care sunt avantajele si dezavantajele lor.

Care sunt cele mai populare strategii la pariuri?

Vei gasi pe internet in momentul de fata zeci de sisteme de joc care se pot aplica la pariuri sportive. Totusi de-a lungul timpului cateva dintre aceste strategii au atras mai mult atentia jucatorilor romani. Astfel, printre cele mai populare sisteme de joc se numara:

  • Strategia Martingale
  • Easy Money
  • Strategia bazata pe Sirul lui Fibonacci
  • Strategia Labouchere
  • Sistemul 1-3-2-6

Trebuie sa stii inca din start ca nicio strategie nu iti poate asigura profitul la pariuri. De asemenea, nu se poate spune ca exista o strategie buna si una proasta. Orice sistem de joc se poate dovedi profitabil, atat timp cat sunt respectate o serie de reguli si bineinteles esti suficient de inspirat.

Asadar sfatul meu este sa te informezi cu privire la aceste strategii, sa vezi care este cea mai potrivita pentru stilul tau de joc si pentru asteptarile tale privind castigurile, iar apoi sa incepi sa o testezi.

Mai jos iti prezint detalii despre primele 3 strategii la pariuri in topul preferintelor romanilor.

Strategia Martingale

Pe scurt, acest sistem de joc presupune dublarea mizei dupa fiecare pariu pierzator. Se poate aplica cu succes pentru biletele la pariuri cu o cota de cel putin 2.00. Odata ce ai prins un bilet castigator revii la miza initiala.

Asadar modul de aplicare al strategiei Martingale este unul extrem de simplu, iar sistemul este usor de inteles. De asemenea, un singur pariu castigator, indiferent de momentul in care il prinzi iti va asigura profitul. Acesta este de altfel si principalul avantal al strategiei. Poti avea chiar si un singur pariu castigator din 10 bilete, sa spunem si tot vei iesi in castig.

Alt plus al sistemului este faptul ca pariezi pe bilete de cota 2.00, bilete care in teorie au sanse de reusita destul de mari, tinand cont ca le poti compune din mai multe pronosticuri.

Dezavantajele sunt insa si ele prezente. In primul rand trebuie sa ai la dispozitie un buget solid, care sa iti permita sa dublezi de fiecare data miza dupa un pariu pierzator. De asemenea, daca prinzi o serie mai lunga de pariuri pierzatoare atunci riscul este foarte mare in comparatie cu posibilul castig.

De exemplu, daca pornesti cu o miza de 50 RON si prinzi 5 pariuri pierzatoare, al 6-lea pariu va trebui sa il joci cu o miza de 1.600 RON, iar in cazul fericit in care el va fi castigator profitul total va fi de 50 RON, foarte mic in comparatia cu riscul asumat.

Tocmai din acest motiv unii jucatori au adaptat strategia si nu dubleaza miza de mai mult de 3-4 ori. Daca totusi in acest timp nu apare si pariul castigator atunci isi asuma pierderea si incep din nou cu miza initiala.

Miza cu care joci primul pariu aplicand sistemul Martingale reprezinta profitul pe care il vei obtine, indiferent de momentul in care prinzi pariul castigator.

Sistemul Easy Money

Asa cum ii spune si denumirea aceasta strategie este conceputa astfel incat sa iti aduca bani usor din pariuri sportive. Easy Money presupune parierea intregului buget (“rostogolirea” castigurilor) pe cote reduse, astfel incat sansele de reusita ale pariului sa fie foarte ridicate.

Aplicarea acestui sistem de joc este foarte simpla. In primul rand iti stabilesti bugetul, iar apoi incepi sa pariezi pe cote mici, mereu jucand toti banii pe care ii ai la dispozitie. Evident ca trebuie sa iti setezi si un target, un obiectiv care sa iti spuna cand e momentul sa te opresti.

Multi pariori au incercat aceasta strategie, iar cel putin la inceput li s-a parut extrem de profitabila, tinand cont ca obtii destul de usor profit. Totusi Easy Money este probabil cea mai riscanta strategie, deoarece un singur pariu pierzator va conduce la pierderea intregului buget.

Evident ca sunt si pariori care aplica de mult timp acest sistem de joc si le aduce castiguri, insa in acelasi timp multi jucatori au renuntat rapid la el, nefiind profitabil. Poti testa si tu aceasta strategie si sa vezi daca ti se potriveste.

Iti zic din start ca trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, deoarece castigurile vor fi mici la fiecare pariu plasat. De asemenea, chiar daca vorbim de cote reduse, acolo unde practic e mai greu sa pierzi decat sa castigi, trebuie mereu sa analizezi foarte bine pariurile, pentru ca ai nevoie de un procentaj de reusita de 100% pana iti atingi obiectivul.

In general cei care joaca Easy Money la pariuri isi propun dublarea bancii initiale, iar ulterior revin la miza de inceput.

Strategie bazata pe Sirul lui Fibonacci

Acest sistem de joc se aseamana foarte mult cu Martingale. Este vorba tot despre o strategie cu progresie pozitiva a mizei dupa fiecare pariu pierdut. Totusi, in cazul de fata cresterea mizelor este mai lina, ea fiind facuta pe baza sirului lui Fibonacci: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 etc.

Practic, incepand cu pariul numarul 3, miza pe care trebuie sa o joci este egala cu suma mizelor ultimelor doua pariuri plasate.

Asadar ai nevoie de un buget mai redus decat la Martingale, insa in schimb acest sistem de joc se poate aplica cu succes pentru cote de cel putin 3.00.

Bineinteles, avantajul principal este acela ca ai nevoie de un singur pariu castigator pentru a obtine profit, in timp ce dezavantajul apare in pasii superiori, acolo unde vei avea nevoie de mai multi bani.

Sfaturi privind strategiile la pariuri sportive

Orice strategie de joc se poate dovedi profitabila. Trebuie sa gasesti un sistem care se pliaza pe stilul tau de a paria si sa vezi care functioneaza cel mai bine.

Indiferent de strategia pe care vrei sa o testezi, in primul rand asigura-te ca ai inteles-o foarte bine. Ulterior iti recomand sa incepi sa o testezi “virtual”, fara a paria bani reali. Analizeaza parcursul pe care il ai aplicand respectivul sistem de joc si vezi ce ai putea imbunatati.

Daca rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor atunci te poti indrepta catre alta strategie. Important este ca atunci cand incepi sa joci pe bani adevarati sa ai deja experienta cu acel sistem de joc, plus increderea data de rezultatele bune obtinute in timpul testarii.