Economic Știri locale

Un nou hipermarket pe locul unei foste fabrici. S-a emis deja certificatul de urbanism




Cu toate magazinelele rețelelor multinaționale pline la Botoșani la orice oră și care atrag un flux de cumpărători care blochează circulația în acele zone, o nouă investiție privată care va genera un nou hipermarket va avea loc în municipiu.

Așa cum BanulBotoșănean.ro anunța încă din toamna trecută, pe o parte din terenul fostei fabrici de cauciuc Arca va fi construit un nou magazin al unei rețele prezente deja pe piața locală.

Dezvoltatorul imobiliar care deține acea parcelă de teren a obținut deja primul act necesar construirii.

 

”Pentru terenul de lângă Brico Depot, pentru parcela dinspre Spitalul de Recuperare, s-a emis certificat de urbanism de informare construire ”hală cu destinație comercială”, spațiu comercial, cu soluția de întocmire PUZ în fazele următoare”, potrivit comunicării oficiale a Primăriei municipiului Botoșani.

Terenul fostei fabrici de cauciuc a fost scăpat anul trecut de toate betoanele îngropate care au rămas ca mărturie a fostei uzine.

Inițial, dezvoltatorul imobiliar a vrut ca pe o parte din teren să fie construit un nou hipermarket, iar pe diferența de lot să construiască două blocuri și o parcare, însă nu sunt informații publici, momentan, cu privire la intenția privind a doua parcelă ramasă din teren.