Economic

BLOCAJ la proiectele pentru LIDL de lângă Alfa Land și cel din zona IBA




Gigantul german LIDL s-a împotmolit în demararea construirii a două noi marketuri în municipiul Botoșani. 

După ce și-a relocat magazinul deja construit în Botoșani într-un timp record, LIDL va construi un nou magazin pe locul fostei fabrici Rapsodia Conf, lângă Centrul vechi al municipiului reședință de județ.

Luptele politice a făcut ca și proiectul de demolare a fabricii să fie amânat cu mai bine de un an, dar schimbarea la vârful Primăriei Botoșani a făcut ca proiectul să primească aprobare. 



 

Dar LIDL vrea să mai construiască două noi magazine în Botoșani, iar ambele proiecte sunt blocate. 

Primul proiect prevede construirea unui market în zona IBA, intersecția Petru Rareș cu Bulevardul Mihai Eminescu. Botoșănenii care locuiesc acolo se opun de câțiva ani proiectului LIDL și au înființat și o asociație de protecție a mediului în acest sens. Acest proiect este mai vechi decât cel al LIDL pe locul fostei Rapsodia Conf. 

Apoi, proiectul de a construi un LIDL lângă Alfa Land, pe o suprafață de 20.000 metri pătrați, deținută de doi proprietari, nu a mai avansat fără a fi un motiv anume. 

”În cazul LIDL de pe Petru Rareș, Bulevardul Mihai Eminescu, proiectul este în faza de obținere aviz de mediu. Nu avem documentație PUZ depusă la Primăria Botoșani. În ceea ce privește LIDL de pe Șoseaua Iașului, nu avem documentație depusă. A existat o documentație, dar era incompletă și a fost retrasă de către proiectant”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al primarului Cosmin Andrei. 

În Botoșani, LIDL concurează cu Carrefour, Kauflnd, Profi și Penny, iar dintre localnici pe piață jucători importanți au rămas Pita Supermarket, Ovisim și rețeaua Admir.