Administrație Economic Știri locale

Lovitură economică! Gheorghiu atrage la Bucecea investiții din Iași și Suceava




Proiectul noului primar al orașului Bucecea, Angel Gheorghiu, de a atrage cât mai multe investiții private în urbea pe care o conduce și de a înființa un parc industrial pe locul platformei fostei fabrici de zahăr atrage investiții și din județele învecinate.

După ce a semnat un parteneriat cu cea mai mare companie din industria panificație-patiserie din județul Botoșani, Casa Pâinii, care va atrage investiții de zeci de milioane de lei, Primăria Bucecea a primit solicitări pentru suprafețe de teren în zona viitorului parc industrial și de la investitori din Iași și Suceava.

Astfel, o firmă din Iași vrea un depozit regional la Bucecea, iar o suceveancă trece Siretul și investește într-o sală de fitness. Solicitările celor doi investitori vor fi supuse votului Consiliului Local în ședința din această lună.

 



Compania Agerex SRL vrea să construiasc două spații pentru depozitarea îngrășămintelor chimice și amendamentelor pentru sol. ”Acest depozit va deservi clienții din județele Botoșani, Suceava, Iași și Neamț. Cele două hale care vor fi amplasate în zona industrială a orașului Bucecea vor beneficia de modenizarea spațiului concesionat de la Primăria Bucecea, împrejmuire, supraveghere video, amplasarea unui cântar auto și iluminat perimetral. Misiunea noastră este ca alături de acționarii acestei societăți să dezvoltăm această facilitate de depozitare și să formăm o echipă care să ne asigure o bună funcționare a acesteia pe un orizont de minim 10 ani”, se precizează în solicitarea Agerex SRL Iași, companie care vrea 11.0000 mp de teren în viitorul parc industrial al orașului Bucecea.

Totodată, o suceveancă, directoarea unei organizații umanitare, vrea 1000 mp de teren la Bucecea pentru o sală de fitness. ”Menționez faptul că de 24 de ani sunt directorul unei organizații umanitare acreditate și licențiate în domeniul social organizația noastră contribuie major în folosul comunității”, se menționează în solicitarea investitoarei din Suceava.

Pe lângă investițiile private așteptate la Bucecea, lângă zona industrială a orașului, care va fi una modernă, vor fi construite și locuințe ANL. Noul primar al orașului Bucecea, Angel Gheorghiu, vrea să profite de poziționarea geografică a urbei, la distanțe aproape egale față de municipiile Botoșani și Suceava, aproape de Vama Siret, cu toate utilitățile la limita de proprietate, apă, canalizare, gaz, energie electrică de mare putere, dar și faptul că pe calea ferată există singurul cântar montat după 1989, fiind tot o investiție privată.

”Noi suntem interesați să atragem cât mai multe investiții private care să genereze locuri de muncă din ce în ce mai bine plătite în Bucecea. Am mai spus asta, prioritatea ZERO pentru acest an este parcul industrial. În acea zonă vor fi construite și blocuri ANL și vrem să degajăm zona cât mai rapid de resturile de clădire de pe fosta platformă a fabricii de zahăr pentru a face loc noilor afaceri care să genereze plus-valoare economiei locale și a județului”, a declarat Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea.

 

#parcindustrialBucecea #investițiiprivate #hale #locuridemuncă #joburi #fabrici #firme #PrimăriaBucecea #proiecte #primarAngelGheorghiu