Economic Știri locale

CU CE ALTE DENUMIRI ESTE CUNOSCUT TURMERIC?

Curcuma, Curcuma Aromatica, Curcuma Domestica, Curcumae Longa, Curcumae Longae Rhizoma, Curcumin, Curcumine, Curcuminoid, Curcumino & iuml; de, Curcumino & iuml; des, Curcuminoids, Halada, Haldi, Haridra, Indian Saffron Curcuma, Huisha, Rac Radix Curcumae, Rajani, Rhizoma Cucurmae Longae, Safran Bourbon, Safran de Batallita, Safran des Indes, Turmeric Root, Yu Jin.

CE ESTE TURMERIC?

Curcuma este un condiment care provine din planta de curcuma. Este frecvent utilizat în mâncarea asiatică. Probabil știți curcuma ca principalul condiment din curry. Are un gust cald, amar și este frecvent folosit pentru aromatizarea sau colorarea pudrelor de curry, muștarului, unturilor și brânzeturilor. Dar rădăcina turmericului este, de asemenea, utilizată pe scară largă pentru a face medicamente. Conține o substanță chimică de culoare galbenă numită curcumină, care este adesea folosită pentru a colora alimentele și produsele cosmetice.

Curcuma este utilizată pentru artrită, arsuri la stomac (dispepsie), dureri articulare, dureri de stomac, boala Crohn și colită ulcerativă, operație de bypass, hemoragie, diaree, gaze intestinale, balonare la stomac, pierderea poftei de mâncare, icter, probleme hepatice, Helicobacter pylori (H. pylori) infecție, ulcere gastrice, sindrom de colon iritabil (IBS), tulburări ale vezicii biliare, colesterol ridicat, o afecțiune a pielii numită lichen plan, inflamație a pielii prin radioterapie și oboseală.

Este, de asemenea, utilizat pentru dureri de cap, bronșită, răceli, infecții pulmonare, fibromialgie, lepră, febră, probleme menstruale, mâncărimi ale pielii, recuperare după operație și cancere. Alte utilizări includ depresia, boala Alzheimer, umflarea în stratul mediu al ochiului (uveita anterioară), diabetul zaharat, retenția de apă, viermii, o boală autoimună numită lupus eritematos sistemic (LES), tuberculoza, inflamația vezicii urinare și probleme cu rinichii.

Unele persoane aplică curcuma pe piele pentru durere, viermi, entorse și umflături, vânătăi, mușcături de lipitori, infecții oculare, acnee, afecțiuni inflamatorii ale pielii și răni ale pielii, durere în interiorul gurii, răni infectate și boli ale gingiilor.

Turmericul este, de asemenea, utilizat ca o clismă pentru persoanele cu boli inflamatorii intestinale.

În produse alimentare și fabricare, uleiul esențial de curcumă este utilizat în parfumuri, iar rășina sa este utilizată ca aromă și componentă de culoare în alimente.

Nu confundați curcuma cu rădăcina de curcuma javaneză (Curcuma zedoaria).

POSIBIL DE EFICIENT PENTRU …

Colesterol ridicat. Cercetările sugerează că administrarea extractului de curcuma pe cale orală de două ori pe zi timp de 3 luni reduce colesterolul total, lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL sau colesterolul „rău”) și trigliceridele la persoanele supraponderale cu colesterol ridicat.

Osteoartrita. Unele cercetări arată că administrarea de extracte de curcuma, singur sau în combinație cu alte ingrediente pe bază de plante, poate reduce durerea și poate îmbunătăți funcția la persoanele cu osteoartrita. În unele cercetări, curcuma a lucrat la fel de bine ca ibuprofenul pentru reducerea durerii osteoartritei. Cu toate acestea, nu pare să funcționeze la fel de bine ca diclofenacul pentru îmbunătățirea durerii și funcției la persoanele cu osteoartrita.

Mâncărime (prurit). Cercetările sugerează că administrarea turmericului pe cale orală de trei ori pe zi timp de 8 săptămâni reduce mâncărimea la persoanele cu afecțiuni renale pe termen lung. De asemenea, cercetările timpurii sugerează că administrarea unui produs combinat specific (Complex C3, Sami Labs LTD) care conține curcumină plus piper negru sau piper lung zilnic timp de 4 săptămâni reduce severitatea mâncărimii și îmbunătățește calitatea vieții la persoanele cu mâncărime cronică cauzată de gazul muștar.

POSIBIL DE INEFICIENT PENTRU …

Ulcere de stomac. Unele cercetări sugerează că administrarea turmericului de trei ori pe zi timp de 8 săptămâni nu îmbunătățește ulcerul de stomac. De asemenea, administrarea de curcuma pudră de patru ori pe zi timp de 6 săptămâni pare a fi mai puțin eficientă decât administrarea unui antiacid convențional.

Dovezi insuficiente pentru a evalua eficacitatea pentru …

Boala Alzheimer. Cercetările timpurii arată că administrarea curcuminei, o substanță chimică care se găsește în turmeric, zilnic timp de 6 luni nu aduce beneficii persoanelor cu boala Alzheimer.

Inflamarea ochilor (uveita anterioară). Cercetările timpurii sugerează că administrarea curcuminei, o substanță chimică care se găsește în turmeric, ar putea îmbunătăți simptomele inflamației pe termen lung în stratul mediu al ochiului.

Cancer colorectal. Cercetările timpurii sugerează că administrarea unui produs specific de turmeric care conține extract de turmeric și extract de turmeric javanez (P54FP, Phytopharm plc., Godmanchester, Regatul Unit) ar putea stabiliza unele măsuri ale cancerului de colon. Există, de asemenea, dovezi timpurii că administrarea curcuminei, o substanță chimică care se găsește în turmeric, zilnic timp de 30 de zile poate reduce numărul de glande precanceroase din colonul persoanelor cu risc crescut de cancer.

Chirurgie de bypass (chirurgie de bypass de arteră coronariană). Cercetările timpurii sugerează că administrarea curcuminoidelor, care sunt substanțe chimice găsite în curcuma, începând cu 3 zile înainte de operație și continuând timp de 5 zile după operație poate reduce riscul unui atac de cord după intervenția chirurgicală de bypass.

Răni ale pielii legate de cancer. Cercetările timpurii sugerează că aplicarea unui unguent de curcuma ar putea ajuta la ameliorarea mirosului și a mâncărimii cauzate de rănile asociate cu diferite tipuri de cancer.

Un tip de boală inflamatorie intestinală numită boala Crohn. Unele dovezi sugerează că administrarea curcuminei, o substanță chimică care se găsește în curcuma, zilnic timp de o lună poate reduce mișcările intestinale, diareea și durerile de stomac la persoanele cu boala Crohn.

Depresie. Cercetările timpurii sugerează că administrarea curcuminei, o substanță chimică care se găsește în turmeric, de două ori pe zi timp de 6 săptămâni este la fel de eficientă ca medicamentul antidepresiv fluoxetină la persoanele cu depresie.

Diabet. Cercetările timpurii sugerează că administrarea de extract de curcumă de două ori pe zi timp de 9 luni poate reduce numărul persoanelor cu prediabet care dezvoltă diabet.

Tulburări de stomac (dispepsie). Unele cercetări arată că administrarea de turmeric pe gură de patru ori pe zi timp de 7 zile ar putea ajuta la ameliorarea stomacului supărat.

Boala gingivală (gingivită). Cercetările timpurii sugerează că utilizarea unei ape de gură cu curcuma este la fel de eficientă ca o apă de gură cu tratament medicamentos pentru reducerea bolilor gingivale și a nivelurilor de bacterii din gura persoanelor cu gingivită.

Ulcere de stomac cauzate de infecția cu Helicobacter pylori (H pylori). Cercetările timpurii sugerează că administrarea turmericului zilnic timp de 4 săptămâni este mai puțin eficientă decât tratamentul convențional pentru eliminarea anumitor bacterii (H. pylori) care pot provoca ulcere gastrice.

Sindromul intestinului iritabil (IBS). Cercetările timpurii sugerează că administrarea zilnică a unui extract de turmeric (Cynara Turmeric, Lchtwer Pharma) timp de 8 săptămâni reduce apariția IBS la persoanele cu IBS care sunt altfel sănătoase.

Dureri articulare. Cercetările arată că administrarea unui produs combinat specific (Instaflex Joint Support, Direct Digital, Charlotte, NC) care conține turmeric și alte ingrediente de trei ori pe zi timp de 8 săptămâni reduce severitatea durerilor articulare. Dar nu pare să ajute la rigiditatea articulațiilor sau la îmbunătățirea funcției articulare.

Erupție cutanată (lichen plan). Luarea unui anumit produs (complexul Curcumin C3, Sabinsa Corp) care conține substanțe chimice găsite în turmeric de trei ori pe zi timp de 12 zile poate reduce iritarea pielii cauzată de lichenul plan.

Cancer de prostată. Cercetările sugerează că administrarea unei formule care conține pulbere de broccoli, pudră de curcuma, pudră de fructe întregi de rodie și extract de ceai verde de trei ori pe zi timp de 6 luni previne creșterea nivelului de antigen specific prostatei (PSA) la bărbații cu cancer de prostată. Nivelurile de PSA sunt măsurate pentru a monitoriza cât de bine funcționează tratamentul cancerului de prostată. Cu toate acestea, nu se știe încă dacă această formulă reduce riscul de progresie sau recurență a cancerului de prostată.

Inflamație la nivelul gurii și / sau esofagului prin radioterapie. Cercetările timpurii sugerează că swishingul unei soluții de curcuma în gură de șase ori pe zi timp de 6 săptămâni reduce riscul de inflamație la nivelul gurii și / sau esofagului cauzată de tratamentul cu radiații la persoanele cu cancer de cap și gât.

Artrita reumatoidă (RA). Cercetările timpurii sugerează că curcumina, o substanță chimică care se găsește în turmeric, ar putea reduce unele simptome ale RA, inclusiv rigiditatea dimineții, timpul de mers și umflarea articulațiilor. Alte cercetări arată că administrarea unui produs de curcumă (BCM-95, Extractele naturale Arjuna, India) de două ori pe zi reduce simptomele RA mai mult decât medicamentele convenționale.

Recuperați-vă după operație. Cercetările timpurii sugerează că administrarea curcuminei, o substanță chimică care se găsește în curcumă, zilnic timp de până la o săptămână după operație poate reduce durerea, oboseala și necesitatea medicamentelor pentru durere.

O boală inflamatorie numită lupus eritematos sistemic (LES). Cercetările timpurii sugerează că administrarea turmericului pe cale orală de trei ori pe zi timp de 3 luni poate reduce tensiunea arterială și poate îmbunătăți funcția renală la persoanele cu inflamație renală (nefrită lupică) cauzată de lupus eritematos sistemic.

Tuberculoză. Cercetările timpurii sugerează că administrarea unui produs care conține curcuma și Tinospora cordifolia poate reduce nivelul bacteriilor, poate îmbunătăți vindecarea rănilor și reduce toxicitatea ficatului cauzată de terapia antituberculoză la persoanele cu tuberculoză care primesc terapie antituberculoză.

Un tip de boală inflamatorie intestinală numită colită ulcerativă. Unele cercetări timpurii sugerează că administrarea curcuminei, o substanță chimică care se găsește în turmeric, zilnic timp de până la 6 luni poate reduce simptomele și recurența colitei ulcerative atunci când este utilizată în combinație cu tratamentele convenționale. Alte cercetări arată că luarea extractului de curcuma ca clismă ar putea ajuta persoanele cu această afecțiune.

Acnee.

Icter.

Hepatita.

Diaree.

Fibromialgie.

Probleme cu ficatul și vezica biliară.

Durere de cap.

Probleme menstruale.

Durere.

Pecingine.

Vânătaie.

Alte conditii.

Sunt necesare mai multe dovezi pentru a evalua turmericul pentru aceste utilizări.

CUM FUNCȚIONEAZĂ TURMERICUL?

Curcuma conține curcumina chimică. Curcumina și alte substanțe chimice din curcuma pot reduce umflarea (inflamația). Din această cauză, curcuma ar putea fi benefică pentru tratarea afecțiunilor care implică inflamații.

Există îngrijorări de siguranță?

Curcuma este PROBABILĂ DE SIGURANȚĂ când este administrată pe cale orală sau aplicată pe piele în mod adecvat timp de până la 8 luni.

Curcuma este POSIBIL DE SIGURĂ atunci când este utilizat ca clismă sau apă de gură pe termen scurt.

Curcuma de obicei nu provoacă efecte secundare semnificative; cu toate acestea, unii oameni pot prezenta stomac deranjat, greață, amețeli sau diaree.

Într-un raport, o persoană care a luat cantități foarte mari de curcuma, peste 1500 mg de două ori pe zi, a prezentat un ritm cardiac anormal periculos. Cu toate acestea, nu este clar dacă turmericul a fost cauza efectivă a acestui efect secundar. Până când nu se știe mai multe, evitați să luați doze excesiv de mari de turmeric.

Precauții și avertismente speciale:

Sarcina și alăptarea: În timpul sarcinii și în timpul alăptării, curcuma este PROBABILĂ DE SIGURANȚĂ când este administrată pe cale orală în cantități frecvent găsite în alimente. Cu toate acestea, curcuma este PROBE NESIGURĂ atunci când este administrată pe cale orală în cantități medicinale în timpul sarcinii. S-ar putea să promoveze o perioadă menstruală sau să stimuleze uterul, punând în pericol sarcina. Nu luați cantități medicinale de curcuma dacă sunteți gravidă. Nu există suficiente informații pentru a evalua siguranța cantităților medicinale de curcuma în timpul alăptării. Cel mai bine este să nu-l folosiți.

Probleme ale vezicii biliare: curcuma poate agrava problemele vezicii biliare. Nu utilizați curcuma dacă aveți calculi biliari sau o obstrucție a căilor biliare.

Probleme de sângerare: administrarea de turmeric poate încetini coagularea sângelui. Acest lucru ar putea crește riscul de vânătăi și sângerări la persoanele cu tulburări de sângerare.

Diabet: curcumina, o substanță chimică în curcuma, ar putea scădea glicemia la persoanele cu diabet zaharat. Utilizați cu precauție la persoanele cu diabet, deoarece ar putea scădea nivelul zahărului din sânge.

O tulburare de stomac numită boală de reflux gastroesofagian (GERD): Turmericul poate provoca tulburări de stomac la unele persoane. S-ar putea agrava probleme de stomac, cum ar fi GERD. Nu luați curcuma dacă agravează simptomele GERD.

Stare sensibilă la hormoni, cum ar fi cancerul de sân, cancerul uterin, cancerul ovarian, endometrioza sau fibromul uterin: Turmericul conține o substanță chimică numită curcumină, care ar putea acționa ca hormonul estrogen. În teorie, curcuma ar putea agrava condițiile sensibile la hormoni. Cu toate acestea, unele cercetări arată că turmericul reduce efectele estrogenului în unele celule canceroase sensibile la hormoni. Prin urmare, curcuma ar putea avea efecte benefice asupra afecțiunilor sensibile la hormoni. Până când nu se știe mai multe, utilizați cu prudență dacă aveți o afecțiune care ar putea fi agravată prin expunerea la hormoni.

Infertilitate: Turmericul poate reduce nivelul de testosteron și poate reduce mișcarea spermei atunci când este luat pe cale orală de către bărbați. Acest lucru ar putea reduce fertilitatea. Curcuma ar trebui utilizată cu precauție de către persoanele care încearcă să aibă un copil.

Deficiență de fier: A lua cantități mari de curcumă poate împiedica absorbția fierului. Curcuma trebuie utilizată cu precauție la persoanele cu deficit de fier.

Chirurgie: curcuma ar putea încetini coagularea sângelui. Poate provoca sângerări suplimentare în timpul și după operație. Opriți utilizarea turmericului cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată.