Economic Știri locale

VIDEO Un om de afaceri și-a luat cadou de ziua lui un teren și va construi o fabrică de cel puțin 300.000 euro

 

 


Omul de afaceri Cătălin Silegeanu a demarat investiția într-o nouă fabrică Hidroplasto la Botoșani. 

Acesta a achiziționat terenul necesar noii investiții chiar de ziua lui, în această săptămână, iar a doua zi după a și început lucrările de profilare a terenului și care va avea legătură directă cu actuala platformă pe care este constriuită fabrica veche a companiei Hidroplasto. 

Prin achiziția noului teren, Hidroplasto are o suprafață de 2 hectare pe care va dezvolta proiectele viitoare. 

”O nouă investiție exact lângă fabrica Hidroplasto și dorim să construim încă o fabrică specializată doar pe partea de PVC dur și extrudare. Avem foarte multe cereri venite din export, acolo nu mai aveam loc și am decis să facem o nouă investiție și bineînțeles crearea de noi locuri de muncă în Botoșani. Pentru început am achiziționat terenul, facem amenajările și după obținerea formalităților vom începe investiția pe care am gândit-o undeva între 300.000 și 600.000 euro. Fondurile sunt proprii, venite din repartizarea profitului din an și a unor rezerve păstrate”, a declarat omul de afaceri Cătălin Silegeanu

Acesta speră ca până în toamnă să fie obținute toate autorizațiile și avizele necesare pentru a putea să înceapă chiar construirea halelor în care vor fi liniile de producție a măcinăturii de PVC atât de căutată la export. 

2021 a început ”ca din tun” pentru Hidroplasto care și-a mărit capacitatea de producție cu 80% la măcinătură de PVC ca urmare a creșterii mari a comenzilor venite din străinătate. 

”Am investit în creșterea capacității de producție pentru că peste tot în lume există întârzieri în livrarea de materii prime și noi nu dorim să avem întârzieri”, a mai adăugat Silegeanu. 

Managerul Hidroplasto lucrează doar cu firme locale pentru amenajările pentru noua fabrică, primele fiind Agremin Trans, Conrec și Domaco, pentru a crește valoarea adăugată pe plan local.