Economic Știri locale

In ce momente avem nevoie de o firma de cadastru si intabulare?

De pe intreg continentul european, tara noastra este cea in care se afla cei mai multi proprietari de imobile. Așadar, se pare ca toti romanii isi doresc sa detina o casa sau un apartament. Pe plan național, piața imobiliară este în constantă dezvoltare, iar in ultima perioada s-a constatat o crestere a cererii pentru diverse servicii conexe acestui sector.

În acest domeniu există un set de reguli stricte, una din regulile esențiale fiind intabularea. Acest domeniu necesită aportul specializat al unor companii de cadastru și topografie. Acest aport specializat conferă câteva beneficii semnificative, pe care le enumerăm mai jos.:

Noțiunea de cadastru reprezintă totalitatea procedurilor de identificare, masurare si descriere a diverselor imobile: terenuri, case, apartamente. Imobilele sunt apoi trecute in documentele cadastrale, fiind reprezentate in documente si planuri de specialitate. Documentul care descrie în modul cel mai complex o proprietate si informatiile aferente acesteia este Cartea Funciara.

Procedurile de intabulare si cadastrare se fac intotdeauna impreuna, documentele rezultate fiind inscrise in Cartea Funciara.

Exista mai multe situatii in care serviciile specializate sunt necesare. Spre exemplu, la initierea oricarui proiect imobiliar, in situatiile in care documentatia cadastrala nu este trecuta in cartea funciara sau cand nu mai respecta legislatia in vigoare. O alta situatie in care acest tip de servicii specializate sunt necesare este cea in care proprietarul doreste sa ipotecheze sau instraineze un imobil, indiferent de tipul acestuia: teren, casa, apartament, ori cand apare o suprapunere cu imobilele invecinate.

Orice constructie noua trebuie trecuta in Cartea Funciara, insa la fel si situatiile care necesita dezmembrarea sau alipirea imobilelor, instituirea servitutilor de trecere sau repozitionarea unui imobil fara modificarea formei sau suprafetei acestuia, mentioneaza site-ul web Firmecadastru.net.

Bancile pot de asemenea sa solicite releveele interioare ale imobilelor, daca lipsesc din documentatiile existente.

Firmele specializate in domeniul cadastrului si topografiei pot actiona atat pentru imobile rezidentiale, cat si pentru proiecte de dezvoltare imobiliara sau terenuri. Acestea preiau responsabilitati precum prima inregistrare cadastrala in sistemul integrat, apartamentarea constructiilor noi si actualizarea documentatiilor.

Sunt des intalnite si situatiile in care sunt necesare modificari ale unui imobil: modificarea categoriei de folosinta a imobilului, a destinatiei, actualizarea suprafetelor sau limitelor de proprietate si multe altele.

Puteti apela la o firma de cadastru pentru toate serviciile mentionate mai sus, si altele precum dezmembrari, alipiri, sistarea cartilor funciare, obtinerea diverselor avize, PUD, PUZ sau PUG.

Trebuie mentionat faptul ca acest domeniu nu lasa loc pentru greseli si este unul in care experienta este deosebit de importanta, de aceea merita investit putin timp si energie in gasirea unei firme cu recomandari de incredere.