Economic Știri locale

O firmă din București, condusă de un manager de TOP, a concesionat 13 hectare în viitorul parc industrial Bucecea




Succes peste așteptări pentru viitorul parc industrial de la Bucecea.

După ce mai multe firme din județele Botoșani și Iași au concesionat suprafețe de teren la fosta fabrică de zahăr din Bucecea, a venit rândul și primului mare jucător care va atrage atenția și economiei naționale asupra proiectului din orașul din apropierea râului Siret.

13 hectare de teren au fost concesionate de o companie din București care mută în județul Botoșani centrul logistic al unei divizii care până acum activa în Ucraina.

 

 

Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea și cel care a inițiat proiectul viitorului parc industrial, a declarat că până acum este compania care a luat cel mai mare teren.

”Compania își va pregăti singură terenul, ea a solicitat asta încă de la scrisoarea de intenție. Intrăm pe ultima parte a părții birocratice înainte de semnarea contractului. Firma este condusă de unul dintre managerii de TOP ai României, care a apărut în multe articole la nivel național”, a declarat primarul Angel Gheorghiu.

Pentru primele 5 hectare de teren de la fosta fabrică de zahăr au fost făcute lucrările de degajare a resturilor de clădire și încep lucrările de aducțiune a utilităților, în câteva zile, după care suprafața va fi predată companiilor care au concesionat loturile de teren din acea parcelă.

 

 

Lucrările de asanare a terenului sunt efectuate prin contribuția bugetară a Primăriei Bucecea și a Consiliului Județean, fiind un proiect comun al lui Angel Gheorghiu și a Doinei Federovici pentru sprijinirea mediului de afaceri și pentru dezvoltarea unui parc industrial comun.

Viitorul parc industrial de la Bucecea are avantajul de a se situa la jumătatea drumului dintre municipiile reședință de județ Botoșani și Suceava, aproape de aeroportul Salcea, având acces la cale ferată cu cântar și toate utilitățile, apă, canalizare, gaz și energie electrică de mare putere.

Pe lângă platformele curățate pentru construcția noilor business-uri, primarul Angel Gheorghiu a anunțat că o suprafață de teren va fi predată autorităților centrale pentru construcția unor blocuri ANL.