Administrație Economic Știri locale

Modern Calor a primit 1,5 milioane euro doar bonus de cogenerare în 2020, adică 20% din total încasări




 

Proiectul de modernizare al companiei locale de termoficare, Modern Calor, realizat în perioada 2008-2012 aduce bani frumoși în conturile firmei și acum.

Cu aproape 40 milioane euro fonduri europene s-a modernizat, atunci, sursa de producere a energiei termice, fiind montate niște motoare care produc în cogenerare agent termic și energie electrică.

Modern Calor a devenit una dintre cele mai eficiente companii de termoficare din țară prin acea investiție din fonduri europene, iar asta se resimte în conturile firmei și acum prin încasările pe care le primește doar din bonusurile de cogenerare.

 

Potrivit lui Bogdan Varasciuc, directorul Modern Calor, în 2020 compania a încasat 1,5 milioane euro bonus de cogenerare, pe lângă banii care au intrat în conturi din vânzarea energiei electrice.

 

”În 2020, Modern Calor a primit 7,8 milioane lei cu titlul de bonus pentru cogenerare. Veniturile totale au fost de 40 milioane lei, deci aproape 20% reprezintă bonusul de cogenerare”, a declarat Bogdan Varasciuc.