Economic Știri locale

FOTO Două firme din Botoșani, lucrări spectaculoase la varianta ocolitoare a Bârladului. Grinzi de 40 de metri și 120 tone fiecare





 

O asociere de firme din Botoșani execută varianta ocolitoare a municipiului Bârlad.

Montare grinzi la podul peste Râul Bârlad, din cadrul Variantei Ocolitoare a municipiului Bârlad, județul Vaslui. Executant – asocierea Tehnic Asist SRL – Tass Infra Logistic SRL #investitii, se precizează într-o postare a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.

Cele două firme care construiesc varianta ocolitoare a municipiului Bârlad sunt controlate de omul de afaceri Mirel Vlas și sunt printre puținele din țară care au construit și trei piste de aeroport.

 

 


„La obiectivul de investiții se acționează, zilnic, cu un număr foarte mare de utilaje și de muncitori, însă cele mai impresionante lucrări abia acum au început. Este vorba despre montajul grinzilor la podul sudic de peste râul Bârlad. După cum ne-a adus la cunoștință constructorul, s-au amplasat deja primele cinci grinzi, cu o lungime de 40 de metri și o greutate de 120 de tone fiecare, urmând ca în zilele imediat următoare să fie amplasate și celelalte 10 grinzi, cu o lungime de 30 de metri fiecare. În plus, continuă, pe tot traseul obiectivului, lucrările la terasamente, podețe și supratraversări. În paralel, tot în zona sudică, se efectuează lucrări și la repoziționarea conductei de alimentare cu apă a municipiului Bârlad, precum și la amenajarea sensului de intrare în localitate”, a transmis Dumitru Boroș, primarul municipiului Bârlad, printr-un comunicat de presă.

Sursa foto:

Primăria municipiului Bârlad-paginaoficială