Economic Știri locale

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre psihologia din spatele poker-ului



Poker-ul este unul dintre jocurile de la cazino care implică cele mai multe cunoștințe. Este un joc care implică foarte multe strategii, însă este și un joc social. Fiind un joc social intră în schemă și experiența, simțurile, emoțiile, precum și mintea umană.

Poker-ul implică și jocuri de psihologie, astfel că este important să fii foarte atent la oponenții tăi. Dacă reușeșți să controlezi psihologia umană, vei putea lua decizii mult mai bune la Poker. În schimb, dacă preferi jocurile de noroc online poți începe să joci chiar cu un bonus magic jackpot la cazino.

1.Cunoaște-te pe tine

Pentru a putea cunoaște potențialul altor jucători și a vedea psihologia din spatele minții lor va trebui să începi să reflecti puțin la propria ta persoană. Tu ca jucător de Poker trebuie să te cunoști foarte bine. Trebuie să îți înveți ticurile nervoase, să îți controlezi emoțiile și să îți cunoști foarte bine secretele pe care nu ar trebui să i le dezvălui nimănui. Faptul de a te cunoaște pe tine este foarte important, întrucât fiecare are un stil anume de joc, cât și o personalitate a sa.

Este destul de distractiv să privești cum unii jucători de la masă sunt foarte agresivi și acest lucru le aduce un profit în final. Totuși, dacă stilul tău de joc nu este deloc unul asemănător, nu încerca să îi imiți pe alții. În primul rând nu va fi deloc distractiv pentru tine și în al doilea rând îți vei irosi potențialul. Găsește un stil anume de joc care ți se potrivește cel mai bine ție.

2.Cunoaște-ți adversarii

Exact cum tu ai un stil aparte, și adversarii tăi au unul. Din fericire, trăim în era informației în care putem cu ușurință să găsim orice. Dacă oponenții tăi au un renume, va fi destul de ușor să găsești informații despre personalitatea și stilul lor de joc. Dacă joci doar cu prietenii tăi, probabil deja știi tot ce ai nevoie. Chiar dacă majoritatea jocurilor între prieteni sunt mai agresive decât Poker-ul profesional, nefiind vorba de sume mari de bani în joc, la finalul zilei, prietenii tăi vor fi tot prietenii tăi și vor plasa pariuri ca de obicei.

Poker-ul online oferă cea mai mare barieră în acest sens. Din moment ce nu îți poți vedea fizic adversarii, singurul mod prin care îi poți cunoaște este modul lor de joc. Studiază-i cu atenție și încearcă să le găsești modul de gândire al strategiilor și al jocului. Ține minte că scopul este să îți cunoști oponentul, nu să ghicești cine este el.

3.Ai încredere în tine dar nu fi egocentrist

Poker-ul necesită încredere, în special când pe masă se joacă sume importante de bani. Înainte de a lua o decizie, asigura-te că vei câștigași nu te exterioriza prea tare. Dacă nu ai încredere în tine că vei câștigă o mână, atunci nu prea mai are rost să joci. Totuși, nu trebuie să cazi nici în cealaltă extremă, aceea de a fi prea încrezător în tine. Faptul de a fi arogant și egocentrist sunt defecte pe care ceilalți jucători le vor observa și le vor exploata. De îndată ce oponentul tău observă că tu ai o problemă cu ego-ul tău, i-ai oferit exact ceea ce avea nevoie ca să te manipuleze. Pe de altă parte, poți folosi acest lucru și ca defensivă. Îi poți face să creadă că ești arogant și prea încrezător pentru a-i induce în eroare.

4.Rămâi concentrat

Se întâmplă foarte multe acțiuni într-un meci de Poker. Trebuie să fii atent la cărțile ce s-au dat, la cărțile tale și la posibilele cărți ce urmează să vină. Ești înconjurat de alți jucători, jucători pe care trebuie să îi cunoști și să ții minte modul lor de joc. Poate că ceilalți din jur vorbesc foarte mult, alții poate că fumează sau intreprind alte activități. Dacă ești într-un cazino atunci o să auzi muzica dată foarte tare și sunetele de la aparatele de Sloturi.

Din acest motiv, fiind o agitație foarte mare, va trebui să rămâi concentrat pe joc. Nu lăsa distragerile din jur să îți ia mintea și să te facă să te pierzi. Dacă te lași distras, s-ar putea să ratezi un pariu important sau să faci o alegere greșită într-un moment cheie. Concentrarea este o abilitate pe care o poți dezvolta și poți tot timpul să încerci tactici noi pentru a o îmbunătăți.

5.Evită să dai de înțeles prea ușor poziția ta

S-ar putea să nu îți dai seama și fără să vrei să le dai de înțeles oponenților tăi următoarea ta mișcare. Aceasta ar fi o greșeală foarte mare din partea ta și te-ar putea costa sume importante de bani. Când cineva minte este destul de ușor să îți dai seama dacă deja îi cunoști ticurile și gesturile pe care le face.

Poți căuta pe internet lista cu cele mai întâlnite gesturi pe care oamenii care mint le fac. Încearcă să nu le faci nici tu și să fii atent la ceilalți jucători. Jucătorii profesioniști joacă cu ochelari de soare, șepci sau chiar hanorace pentru a elimina din aceste emoții și gesturi sau pentru a ascunde ceea ce gândesc. Chiar dacă poate nu te pricepi atât de bine să citești ceilalți jucători de la masă, măcar asigura-te că ceilalți nu vor putea să te citească pe tine. Trebuie să îți controlezi emoțiile în situații de cumpănă și nicidecum să dai de înțeles care ar putea fi următoarea ta mișcare.

Concluzie

Evident, foarte multe lucruri intră în psihologia din spatele Poker-ului. Totuși, nu încerca să înveți toate lucrurile odată. Începe să înveți mai multe despre tine și despre modul tău de joc. Apoi ai încredere în tine și nu le oferi altora informații importante despre tine. Restul de pași vor veni de la sine și, cu timpul, vei putea să îți îmbunătățești toate aceste abilități.