Economic Știri locale

Cea mai mare fabrică de panificație-patiserie din Botoșani a împlinit 17 ani. Casa Pâinii a ajuns la afaceri de 13,3 milioane lei



 


Omul de afaceri Florian Moruzi înființa în urmă cu 17 ani compania Casa Pâinii, ceea ce avea să devină cel mai mare producător de panificație-patiserie-cofetărie din județul Botoșani, fiind asociat cu fratele său, Daniel Moruzi.

 

La 17 ani de la înființare, Casa Pâinii deține două branduri, Casa Pâinii pentru produsele de panificație și Casa Dulce pentru patiserie-cofetărie.

 

În 2020, compania lui Florian Moruzi a înregistrat o cifră de afaceri de 13,3 milioane lei și anunța că va investi din nou, folosind și fonduri europene, pentru creșterea capacităților de producție și depozitare în viitorul Parc Industrial Bucecea, fiind prima mare companie care a dat credit acestui proiect al autorităților locale.

 



Una dintre cele mai importante ramuri ale activității Casa Pâinii a devenit, în ultimii ani, partea de patiserie congelată, iar compania botoșăneană a reușit să își facă și câteva depozite regionale în țară pentru a acoperi cererea de pe piață, în principal din partea lanțurilor mari de hipermarketuri și a marilor platforme industriale din zona București și Ardeal-Banat.

 

Firma lui Florian Moruzi are depozite de frig în București, Brașov, Arad și Constanța, fiind unul dintre liderii naționali ai pieței de profil.

 Casa Pâinii este una dintre cele mai inovatoare companii din economia județului Botoșani atât la partea de organizare, cât și la numeroasele investiții efectuate din credite bancare și fonduri europene atrase în ultimii mai bine de 10 ani. 

 

LA MULȚI ANI, CASA PÂINII!