Administrație Economic Știri locale Visit Botoșani

Bani din PNRR pentru ruta gastronomiei tradiționale și un traseu de ciclism în Botoșani




Fondurile europene din PNRR pentru a atrage turiști în Botoșani cu sarmale, colțunași, caș, plăcinte, borș de țară și cu un traseu turistic pe bicicletă. Consiliul Județean Botoșani vrea să pună în valoare mâncarea tradițională din județ, natura și principalele obiective turistice cu bani din PNRR(Planul Național de Redresare și Reziliență)

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, a declarat că instituția pe care o conduce va depune proiecte finanțabile prin PNRR pentru a crește oferta turistică a județului.



 

În momentul de față se lucrează la modernizarea drumului mănăstirilor din județul Botoșani, la drumul național Botoșani-Târgu Frumos și drumul național Botoșani-Ștefănești, legătura cu vama Stânca, dar și la peste 100 de kilometri de drumuri județene. Doina Federovici a precizat că investițiile în infrastructură trebuie să fie completate de cele pentru a crește oferta turistică a județului, iar fondurile europene și cele din PNRR vor fi folosite pentru astfel de proiecte.

”La CJ echipa lucrează la un alt proiect extrem de bun finanțat prin PNRR, ruta gastronomiei tradiționale botoșăneană prin care vom promova producătorii noștri locali. Pe site-ul Ministerului Agriculturii sunt cel puțin 12 producători locali agreați de minister. Administratorul Cristi Nistor se ocupă de toată partea de fonduri europene, a gândit aceste proiecte astfel încât să putem absorbi aceste sume prin PNRR. Căutăm finanțare, cred că tot PNRR, pentru crearea rutei velo pentru județul Botoșani, să se suprapună peste zonele cu obiective turistice, dar să fie un traseu județean. Pe partea de turism, cultură, istorie, avem nevoie de proiecte integrate”, a declarat Doina Federovici, la Tele M.

Aceasta a precizat că și în zona Mănăstirii Coșula va fi dezvoltat un proiect pentru creșterea ofertei turistice și care va fi finanțat tot prin PNRR.