Administrație Economic Politică Știri locale

Noul șef al Eltrans este gata să refuze bani din privat doar pentru că șeful unei firme ar putea să-l contracandideze pe Cosmin Andrei la funcția de primar



 

O firmă a Consiliului Local, care trăiește din subvenția de la bugetul local, este aproape de a renunța la un contract prin care primea bani de la o firmă privată doar pentru că șeful companiei ar putea să îl contracandideze pe primarul Cosmin Andrei la viitoarele alegeri. Parteneriatul dintre firmele Hidroplasto și Eltrans, anunțat cu mândrie de omul de afaceri Cătălin Silegeanu, fondatorul Hidroplasto, este aproape să fie rupt de către directorul companiei Consiliului Local, Andrei Turcoman.

Silegeanu a colantat un autobuz Eltrans cu sigla firmei sale, Hidroplasto, siglă pusă de mai mult timp și pe camioanele cu care face export și import, siglă care conține și specificația ”by Cătălin Silegeanu”.

”Societatea Hidroplasto va fi prezentă vizual pe autobuzele de transport în comun din municipiul Botoșani, pentru sedimentarea și conștientizarea brandului local dar și ca măsură de sprijin economic a unei societăți din cadrul Primăriei Botoșani, care în această perioadă este greu încercată de exercițiul financiar. Am semnat un contract pentru publicitate pentru o perioadă mai mare, cu posibilitatea de prelungire, tocmai pentru a da “tonul” relațiilor comerciale sănătoase locale”, anunțat joi, 12 mai, Cătălin Silegeanu.



Vineri, 13 mai, directorul Eltrans a transmis către Hidroplasto o adresă prin care anunță că tocmai specificația ”by Cătălin Silegeanu” este deranjantă și că în afara înțelegerii inițiale, asta deși pe camioanele cu care compania face export în multe țări europene este de mult timp sigla completă ”Hidroplasto din 2005 by Cătălin Silegeanu”.

Silegeanu a candidat în 2020 ca independent la funcția de primar al municipiului Botoșani, a reușit să obțină mai multe voturi decât mulți candidați cu partide în spate și se spune că voturile ”rupte” de acesta au decis chiar și câștigătorul alegerilor. Omul de afaceri a lăsat de înțeles până acum că ar putea candida din nou ca independent la funcția de primar al municipiului Botoșani și este unul dintre puținii critici ai primarului în funcție, Cosmin Andrei, reproșând de multe ori lipsa de proiecte de dezvoltare mari ale actualului edil-șef. Posibila creștere a notorietății lui Silegeanu prin plasarea unei reclame pe autobuzele Eltrans pare să nu fie tolerată de directorul Eltrans, cel care a fost susținut de primarul Cosmin Andrei pentru a ocupa această funcție.

Vă redăm integral adresa lui Andrei Turcoman, directorul Eltrans:



”Catre SC Hidroplasto SRL

Cu privire la solicitarea de colantare a spatiului exterior al unui autobus detinut de societatea Eltrans SA

In urma discutiilor telefonice avute si ca urmare a machetei de colantare trimisa pe mail in vederea incheierii unui contract, conform solicitarii dumneavoastre va comunicam in scris urmatoarele:

1. In vederea perfectarii unui contract de inchiriere spatiu exterior autobus va rugam sa acceptati modificarea machetei conform discutiei telefonice avute.

Subliniem ca ne dorim aceasta colaborare, prin prisma faptului ca societatea dumneavoastra este un este una reprezentativa pentru orasul Botosani.

2. In situatia in care nu sunteti de acord cu propunerea noastra, va comunicam cu regret ca nu putem incheia un contract cu SC Hidroplasto SRL.

3. Asteptam raspunsul dumneavoastra pana astazi 13.05.2022 orele 12 . In situatia in care pana la ora si data specificata nu primim un raspuns scris din partea societatii Hidroplasto SRL, consideram raspunsul dumneavoastra ca fiind unul negativ , sens in care nu vom mai perfecta un contract.

Societatea Eltrans SA isi rezerva dreptul de a selecta clientii, implicit si continutul reclamelor afisate pe autobuzele detinute.

In speranta unei bune colaborari,

Director General

Turcoman Andrei”