FOTO O ”bijuterie” de sală de atletism construită cu 2,2 milioane lei nu va putea fi folosită pentru că… nu are utilități

0

Situație incredibilă în municipiul Botoșani. La Liceul cu Program Sportiv s-a construit o super sală de atletism, dar ”bijuteria” nu va putea fi dată în folosință prea curând pentru că nu are utilitățile racordate.

Proiectul pentru racordarea utilităților a fost întocmit de Primăria municipiului Botoșani și depus la Ministerul Dezovoltării pentru a primi bani prin celebrul PNDL 2, a fost admis dar… la București încă nu a fost semnat contractul de finanțare.”Bijuterie” de sală construită de Victor Construct la LPS

Proiectul construcției sălii de atletism la Liceul cu Program Sportiv Botoșani a fost finanțat de Compania Națională de Investiții la insistențele deputatului Tamara Ciofu. Compania Victor Construct a câștigat licitația pentru construirea sălii de ateletism de la LPS Botoșani pentru suma de 2,2 milioane lei. Valoarea a fost suplimentată ulterior deoarece a fost schimbată soluția privind materialul folosit la pista de atletism deoarece proiectantul a făcut ”din birou” proiectul și suprafața pentru pistă era de o calitate extrem de slabă.

Lucrările au început în toamna anului trecut, iar în această toamnă s-a reușit finalizarea lor, momentan fiind făcute ultimele pregătiri pentru a se preda obiectivul.

Ioan Huncă, directorul LPS, a declarat că după ce s-a schimbat soluția privind materialul folosit la pista de atletism se poate declara mulțumit. ”Da, acum sunt mulțumit de cum a ieșit. Am insistat să se modifice soluția la pistă pentru că se aleargă cu încălțăminte specială, care are niște cuie. La vechea soluție ar fi fost distrusă imediat suprafața, dar acum sunt sigur că s-a făcut ce trebuie, ceva de durată de care să se bucure mai multe generații de elevi”, a declarat Ioan Huncă.Acesta a spus că va fi pentru prima dată când elevii de la atletism de la LPS se vor pregăti și pentru probe cum ar fi săritura în înălțime.

”La cum arată sala, se pot face foarte multe competiții pe plan local chiar pornind de la grădinițe și până la licee. Avem și o tribună micuță, sală de forță, vestiare, cabinet medical, tot ce trebuie pentru o astfel de sală modernă”, a completat Huncă.

Directorul LPS a prcizat că sunt mulți elevi care sunt medaliați la nivel național și chiar fac parte din loturile naționale la atletism și merită o astfel de investiție la Botoșani pentru a se pregăti în condițiile cele mai bune.Acum vine partea urâtă: sala nu va putea fi folosită prea curând

Deși investiția în sala de atletism este aproape de a fi recepționată, aceasta nu va putea fi folosită prea curând pentru că nu are racordate utilitățile.

CNI a finanțat acest obiectiv cu condiția ca utilitățile să fie asigurate de Primăria Botoșani. Municipalitate a inclus proiectul racordării utilității pe lista de investiții pe care a trimis-o pentru aprobare la Ministerul Dezvoltării, prin celebrul program PNDL 2, unde sunt mii de astfel de proiecte. Proiectul a fost aprobat, însă Ministerul a uitat să mai și semneze acordarea fondurilor.

De la Serviciul de Investiții al Primăriei Botoșani ne-a fost transmis că se așteaptă semnarea contractului de finanțare.

”Noi am depus proiectul prin PNDL2, a fost aprobat, dar nu s-a semnat contractul de finanțare. După ce primim finanțarea începem procedurile pentru licitații. Valoarea proiectului este estimată la aproape 400.000 lei”, a declarat Adrian Aungurenci, reprezentantul Serviciului Investiții al Primăriei Botoșani.CNI a finanțat construcția sălii de atletism, dar CNI este în subordinea Ministerului Dezvoltării, iar ministerul nu a semnat încă finanțarea proiectului de racordare a utilităților, energie termică, energie electrică, canalizare. Cu toate acestea, CNI a trimis către LPS, Primăria Botoșani și firma Victor Construct, că în cazul în care sala de atletism nu este racordată la utilități, folosirea ei se face pe riscul beneficiarului, adică al LPS și că în cazul în care se vor produce stricăciuni ele nu vor fi acoperite de garanția lucrărilor.

Speranța stă tot în demersurile pe care deputatul Tamara Ciofu le face la nivel central.

”Luni voi discuta această problemă cu responsabilii din CNI, atât pentru Liceul cu Program Sportiv, cât și pentru Colegiul Național Mihai Eminescu. Vă voi transmite luni ce se va stabili”, a declarat deputatul Tamara Ciofu.Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *