FOTO Cum combate generația ”smart” discriminarea? Prin poezie, dansuri populare și muzică folk

0

Generația atât de discriminată de adulți continuă să arate că prejudecățile celor mari nu au nicio legătură cu realitatea. Mai mulți elevi de la un cunoscut colegiu au aratat cum pot combate discriminarea prin poezie, dansuri populare și muzică folk.

O activitate pentru combaterea discriminării sociale și însușirea valorilor europene a avut loc marți, 13 noiembrie, în incinta Colegiului Național „A.T. Laurian”, la care au participat profesori și elevi din colegiul-gazdă și din Școala profesională specială „Sf. Stelian” Botoșani.Activitatea a fost dedicată Săptămânii Educației Globale și a cuprins jocuri de socializare între elevii celor două instituții, un flashmob, dansuri populare, interpretarea unei poezii aparținând lui Adrian Păunescu și un micro-recital folk susținut de Ilona Dănilă, elevă la Colegiu.

Activitatea a presupus integrarea elevilor cu nevoi speciale, formarea și dezvoltarea unor deprinderi de lucru în echipă, de colaborare și relaționare. Coordonatorii au fost prof. Elena Alecsa, inițiatorul proiectului, prof. dr. Coca Dorica și prof. Cristina Rîznic, din partea Colegiului Național „A. T. Laurian”, iar de la Școala profesională specială” Sf. Stelian”, prof. Petronela Năstase.„Activitatea de marți  a fost una plăcută,  deoarece am interacționat cu alți elevi de vârsta noastră cu nevoi speciale care ne-au oferit o lecție de viață, dând dovadă de colegialitate și prietenie”, a declarat Cosmina Vițel, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”A. T. Laurian”.

„Pentru mine, întâlnirea cu elevii de la Școala Profesională Specială Sf. Stelian este o lecție de viață. Cu această ocazie mi-am dat seama că trebuie să apreciez mai mult ce am, să-I mulțumesc Domnului că sunt sănătoasă și să mă bucur de fiecare moment, fie el cât de mic. Mă implic cu plăcere în astfel de activități deoarece consider că acești copii merită mult mai mult”, a susținut Marina Funduianu, elevă la același liceu.

Activitățile propuse au fost avut caracter sportiv, cultural, social, dar și distractiv. Prin micul recital de muzică folk, s-a dorit și aducerea unui omagiu regretatei Tatiana Stepa.Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *