Bucurie pentru 4.744 de profesori botoșăneni: vor primi banii câștigați în instanță pentru tăierile salariale din trecut

deputat Mihaela Huncă
deputat Mihaela Huncă

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că până la finalul acestui an toți profesorii și cadrele didactice din județul Botoșani vor beneficia de plata drepturilor salariale stabilite prin hotărâri judecătorești, în urma ultimei rectificări bugetare aprobate de Guvern la mijlocul săptămânii trecute.

 

„Cu toate că suntem criticați de cei din Opoziție, care nu au niciun proiect până în acest moment, ne ținem de cuvânt și ne îndeplinim toate angajamentele luate în fața cetățenilor. Așadar, din primul an de guvernare am reușit să majorăm cu 700 lei finanțarea cheltuielilor anuale pentru pregătirea fiecărui elev din România, am îndreptat inechitățile pentru cei 53.000 de salariați din educație, personal nedidactic prin creșterea salariilor, iar acum am rezolvat și situația celor 4.744 de profesori botoșăneni care vor primi sumele de bani aferente drepturilor salariale stabilite prin hotărârile judecătorești din ultimii ani”, a declarat Mihaela Huncă.

 

A doua rectificare bugetară din acest an a fost adoptată zilele trecute de Guvern, cu încadrarea în deficitul bugetar de 2,96% din PIB și având în vedere datele ce argumentează posibilitatea unei creșteri economice de 6,1% față de 5,6% cât s-a estimat la elaborarea primei rectificări bugetare și de 5,2%, estimare avută în vedere la elaborarea bugetului pe anul 2017.

Această rectificare bugetară asigură fonduri suplimentare pentru plata drepturilor salariale stabilite prin hotărâri judecătorești în favoarea cadrelor didactice din preuniversitar, finanțarea sistemului de protecție a copilului și plata drepturilor persoanelor cu dizabilități, plata pensiilor militare și a unor drepturi salariale personalului medical, finanțarea programelor de sănătate.

 

„Totodată, vreau să amintesc colegilor noștrii de la PNL care uită foarte repede, că din februarie anul acesta, 300.000 de profesori au primit bani în plus la salariu. Știu că nu este suficient și trebuie să le aducem veniturile mult mai sus, însă este un început. Nici o creştere de salariu nu poate fi considerată derizorie. Este în plus, nu e în minus, cum a fost în alte guvernări. Cei care critică acum că nu sunt creșteri mari sunt aceeași care au susţinut în 2012 decizia de micşorare a salariilor şi pensiilor cu 25% şi de majorare a TVA la 24%”, a completat deputatul social-democrat.