Un primar independent a atras investiții de peste 2 milioane lei în școli și grădinițe, iar acum își modernizează școala profesională

0

Sursa foto: stirileprotv.ro

Investițiile în sistemul educațional sunt cele mai sigure pentru dezvoltarea comunităților locale. Un primar independent din județul Botoșani reușește să atragă investiții în comuna pe care o conduce chiar dacă nu are apartenență politică.

Marcel Chelariu, primarul comunei Suharău, a reușit prin PNDL 1 să atragă investiții guvernamentale de peste două milioane lei pentru refacerea infrastructurii școlare de pe plan local prin patru proiecte.Ultimul proiect finanțat prin PNDL pentru care abia are loc licitația este Modernizarea Școlii profesionale Sfântul Apostol Andrei din Smîrdan, care are o valoare de 449.086 lei. Licitația pentru acest proiect va avea loc pe 7 februarie.

”Este vorba despre modernizarea corpului de clădire în care funcționează Școala Profesională Sfântul Apostol Andrei, unde avem câte trei clase, a IX-a, a X-a și a XI-a la profilele mecanică și industrie ușoară. Banii vor fi folosiți pentru modernizarea clădirii, pentru grupuri sanitare și pentru o centrală termică pe lemne pe care o vom folosi la încălzirea tuturor spațiilor, de la grădiniță și până la profesională, acolo fiind 300 de copii”, a declarat primarul Marcel Chelariu.Tot prin PNDL 1, în comuna Suharău s-au făcut investiții în unitățile de învățământ din Lișna, Suharău, Oroftiana.

De asemenea, primarul Marchel Chelariu spune că se va construi o grădiniță nouă în Smârdan prin PNDL2, urmând să semneze contractul de finanțare și să înceapă procedura pentru scoaterea la licitație.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *