Dezbatere într-o mănăstire pe tema educației cu un fost inspector școlar general, consilier județeni și un preot FOTO

0

Educația este unul dintre cele mai importante subiecte într-o comunitate și trebuie tratat prin implicarea tututor factorilor posibili să schimbe în bine ceva în acest domeniu.

Într-un loc sfânt, încărcat de istorie, Organizaţia Femeilor Liberale Botoşani a organizat o dezbatere despre educaţie, credinţă, dragoste, despre cum se îmbină firesc aceste valori atunci când există dorinţă de a creşte şi a da societăţii oameni frumoşi şi drepţi.

 

Şi cum fără credinţă nu pot fi insuflate valori, principii de viaţă solide, Mănăstirea Coşula, expresie a spiritualităţii româneşti şi ortodoxe, şi-a deschis, sâmbătă, porţile pentru a întări legătura dintre credinţă şi educaţie.

 

În prezenţa părintelui stareţ Calinic Chirvase, consilierul judeţean Rodica Abăcioaei, iniţiatorul acţiunii, a punctat importanţa celor şapte ani de acasă, în sensul în care este esenţial ca mama să se aplece decisiv asupra modului de creştere şi de formare a copilului pentru viaţă.

  

„Implicarea părinţilor în educaţia copiilor este crucială pentru succesul în viaţă al acestora. Familia creştină este cea care poate transmite copilului valori ce-l vor ghida întreaga viaţă: cinstea, onestitatea, responsabilitatea faptelor, dragostea faţă de semeni, respectul pentru om. Oferind educaţie cu dragoste, mama îi dă copilului încredere, curaj, stimă de sine crescută. Îndemn mamele să comunice cât mai mult cu copii lor, să le afle interesele, aptitudinile şi să-i lase pe ei să-şi aleagă drumul în viaţă. Să le stabilească standarde înalte fără însă a-i compara cu alţi copii. Fiecare copil e unic, fiecare copil are rezerve nebănuite, care ies la suprafaţă doar atunci când este înconjurat de iubire”, a declarat Rodica Abăcioaei.

 

 

 

Pornind de la necesitatea exercitării asupra copiilor a unei educaţii cu dragoste, Prof. Dr. Ada Alexandrina Macovei, consilier judeţean şi vicepreşedinte PNL Botoşani, a vorbit despre importanţa înţelegerii elementelor ce stau la baza pregătirii copiilor pentru viaţă şi punerii acestora în practică.

 

 

loading…

 

“-Educaţie cu dragoste- este crezul şi îndemnul meu adresat tuturor părinţilor şi profesorilor, tuturor celor care îşi asumă dificila responsabilitate de a-i învăţa pe alţii ceva, orice. După atâţia ani de şcoală, cu toată experienţa mea de profesor şi de mamă, vă spun că dragostea înseamnă comunicare deschisă, evitarea conflictelor şi violenţei, practic este soluţia celor  mai multe probleme ale copilului, ale familiei, ale societăţii”, a subliniat Ada Alexandrina Macovei, fost inspector școlar general.

  

Despre femeia activă, atât din punct de vedere profesional cât şi din punct de vedere politic care  poate fi în acelaşi timp o mamă dedicată şi implicată în educarea şi înţelegerea nevoilor copiilor  a punctat consilierul judeţean Mirela Saucă, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale Botoşani

Pornind de la premiza că implicarea femeilor în politică este necesară pentru a construi o societate echilibrată, tinerele din Organizaţia de Tineret PNL Botoşani s-au alăturat iniţiativei doamnelor liberale de a expune public din experienţa personală modele de educaţie cu dragoste.