FOTO Liceenii și profesorii de la un liceu au jucat baschet în memoria unui profesor legendar

0


 Elevii și profesorii de la Colegiul „Laurian” din Botoșani au comemorat astăzi 7 ani de când un om drag a dispărut de la catedra de educație fizică a liceului.

 

Astăzi,după 14:00, s-a jucat tradiționalul baschet pentru Boris Mintianschi, după ce s-a ținut un moment de reculegere și s-au împărțit medalii în cinstea acestuia.

 

Amintirea profesorului a reunit echipa de baschet a colegiului, foști și actuali elevi, precum și o parte din cadrele didactice, care au format două tabere în meciul sondat cu aplauze la fiecare marcare.

  

 

Activitatea a debutat cu un scurt moment de reculegere, după care a urmat premierea participanților cu câte o medalie din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Medaliile nu au însemnat de această dată o poziție, ci un suvenir simbolic din partea profesorului, preocupat dintotdeauna de evoluția elevilor săi.

Domnul profesor m-a ajutat foarte mult. Mi-a marcat cariera și, datorită lui, m-am realizat din multe puncte de vedere. Voi continua să comemorez acest om special cât voi putea”, a declarat, cu ochii în lacrimi, Elena Alecsa, profesoară de educație fizică și organizatoarea momentului.

 

 

 

Jocul de baschet din final, în care elevii și profesorii au devenit jucători egali, uitând de diferența de statut de toate zilele, a transmis mesajul cel mai important, și anume că Boris Mantianschi a fost mereu prietenul și susținătorul elevilor lui. Fiecare marcare a fost aplaudată, fără să se țină cont de scor, întrucât acestea i-au fost dedicate profesorului.

Articol trimis de Roxana Aiacoboaei

 

 

loading…