FOTO-VIDEO Cei mai buni matematicieni ai țării, profesori și elevi, la Concursul ”Dimitrie Pompeiu”

0

Botoșani a reușit să atragă cei mai buni matematicieni ai țării, atât profesori, cât și elevi, la un concurs a cărui anvergură o echivalează cu olimpiada de profil.

Concursul Național ”Dimitrie Pompeiu”, a XVIII-a ediție, se desfășoară în perioada 11-13 mai, la Botoșani. 380 de elevi din toată țara și 30 dintre cei mai buni profesori de matematică din țară au venit în Patria lui Eminescu la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de matematică din România.

Deschiderea ediției a fost făcută printr-o ceremonie la Colegiul Național Mihai Eminescu susținută de profesorul Ioan Ciobănașu, președintele Filialei Botoșani a Societății de Științe Matematice, alături de cunoscutul profor Artur Bălăucă și inspectorul școlar Daniela Vicol Trișcă, dar și de renumitul matematician Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România. La ceremonie au participat și Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, și subprefectul Daniela Lozneanu.
”Sunt 30 de cadre didactice din țară venite la acest concurs și 380 de elevi pe care îi cazăm la Colegiul Național Mihai Eminescu. Este un concurs foarte important în țară și de aceea avem și o asemenea prezență”, a declarat Ioan Ciobănașu.

Renumitul Radu Gologan a declarat că este uluit de ceea ce se reușește la Botoșani din fonduri locale.

”Olimpiada națională de matematică este organizată cu fonduri guvernamentale, dar la Botoșani sunt uluit de ce reușește acest municipiu și vorbim de un concurs care este la fel de important ca și olimpiada națională”, a declarat Radu Gologan.

La acest concurs participă elevi din clasele III-XI, iar finanțarea lui este asigurată din fonduri locale de la Primăria municipiului Botoșani și Consiliul Județean Botoșani.

Premierea va avea loc duminică la Colegiul Național A.T. Laurian. 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *