Trei grădinițe deja construite și alte patru în licitație, toate cu bani de la Banca Mondială

0

În această săptămână au fost recepționate trei grădinițe construite cu fonduri prin Banca Mondială și s-a anunțat construcția altor patru din aceeași sursă de finanțare.

Astfel, în Broscăuți, Cristinești și satul Draxini din comuna Bălușeni au fost recepționate grădinițe finanțate prin Banca Mondială.

 

Autoritățile locale au pus la dispoziția Guvernului terenul pentru construcție și utilitățile, urmând ca după finalizarea construcției să fie continuate lucrările de amenajare a curților și locurilor de joacă astfel încât în toamnă să fie pregătite grădinițele pentru noul an școlar. 

 

 

 

loading…

 

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a anunțat că alte patru grădinițe vor fi construite în județ tot prin finanțarea Băncii Mondiale, două grădinițe vor fi construite în municipiul Dorohoi, una în comuna Mihai Eminescu și una în comuna Gorbănești.

„În perioada imediat următoare vor intra în licitație alte patru grădinițe, construite tot prin Banca Mondială, care vor fi detoate cu mobilierul aferent. Aceste investiții completează practic construcția sau reabilitarea de unități de învățământ prin programul național desfășurat prin PNDL II. Ne dorim ca în anul 2020 să închidem această discuție la nivelul județului: de construcții grădinițe, construcții școli, reabilitări”, a declarat Doina Federovici.

 

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *