Un parlamentar PSD cere explicații de la Ministerul Dezvoltării cu privire la un proiect blocat la Botoșani

0

Un parlamentar de la Putere se implică într-un proiect de investiții de toată jena pentru autoritățile locale și naționale.

După ce a fost construită o sală de atletism, elevii continuă să se antreneze prin ploaie și noroaie pentru că sala nu este racordată la utilități și stă închisă.

 

Deputatul botoșănean Mihaela Huncă, fost inspector școlar general, a cerut explicații lui Paul Stănescu, ministru Dezvoltării Regionale, referitoare la un proiect de investiții blocat la Botoșani. 

Loading…

 

 

loading…

 

 

La Liceul cu Program Sportiv din Botoșani s-a construit o sală de atletism nouă dar care stă nefolosită de jumătate de an pentru că nu este racordată la utilități.

 

Vă redăm integral interpelarea adresată Ministerului Dezvoltării de către botoșăneanca Huncă cu privire la situația obiectivului de investiții privind racordarea la utilități a sălii de atletism de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Botoșani:

 

Stimate domnule Ministru,

Având în vedere că au trecut șase luni de la finalizarea investiției în cea mai modernă sală de atletism din Botoșani din cadrul Liceului cu Program Sportiv și nu a fost racordată la utilități, motiv pentru care nu poate fi utilizată, vă rog să-mi comunicați care este stadiul aprobării proiectului depus de Primăria municipiului Botoșani prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Vă informez că această unitate de învățământ funcţionează cu 35 de clase: 6 la ciclul primar, 12 la ciclul gimnazial şi 17 la cel liceal şi cu 4 secţii sportive: atletism (băieți+fete), fotbal (băieți), handbal (băieți+fete) şi lupte libere (fete) și greco-romane (băieți).

 

Loading…

 

Elevii sportivi de la secția de atletism nu au condiții de pregătire deoarece nu există în municipiul Botoșani piste amenajate în aer liber sau în sălile de sport. De aceea, trebuie rezolvată problema utilităților de la sala de atletism care a fost construită în incinta Liceului cu Program Sportiv Botoșani.

Liceul cu Program Sportiv este recunoscut deja ca o unitate de prestigiu a învăţământului botoşănean datorită rezultatelor obţinute, atât la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale cât şi la concursurile pe discipline de învăţământ, aniversând în 2015, 25 de ani de la înființare.

În competiţiile sportive, s-au obţinut 1564 de medalii din care 471 de aur, 543 de argint şi 550 de bronz, la Campionatele Naţionale, Balcanice, Europene şi Mondiale.

  

La olimpiadele şcolare, elevii liceului au participat cu rezultate meritorii la fazele locale și naţionale ale olimpiadelor de biologie, geografie, matematică, cultură civică şi pregătire sportivă teoretică, unde au obţinut numeroase premii și mențiuni. De asemenea rezultate deosebite au fost obținute și la concursurile extraşcolare, iar în anul 2011 în liceu a fost înființat Cercul Olimpic „Olympia”, unde printre oaspeții de onoare locali, au participat și marile personalități ale sportului românesc, fostul ministru al sportului Gabriela Szabo și marea sportivă a țării Doina Melinte.

Solicit răspuns în scris.

Cu deosebită considerație,

Deputat Mihaela Huncă

  


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *