Un primar de comună, cel mai frumos mesaj la început de an școlar. ”ÎNVĂȚAȚI! Educația este puntea dintre Bine și Rău”

0

Un viitor mai bun poate fi posibil doar printr-un sistem educațional mai bun. Unul dintre primarii care au investit în sistemul de educație și în păstrarea tradițiilor și valorilor locale a avut un discurs emoționant la început de an școlar, un discurs care este o lecție pentru întreaga țară.

Este printre primarii care a sprijinit dascălii, care a pus umărul la creșterea performanței în educație și singurul primar din mediul rural care a purtat tricouri pe care scria că își iubește comuna pe care o conduce.

 

Și pentru că își iubește comuna, știe că singura șansă pentru viitorul acesteia este o bună educație pentru elevi, o implicare totală a sa ca primar și a celorlalți factori locali de decizie.



 

 

 

 

Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești, din județul Botoșani, a avut un mesaj emoționant la început de an școlar și o lecție pentru întreaga țară.

Vă redăm integral discursul primarului Romică Magopeț în fața elevilor, profesorilor, părinților și autorităților la începutul anului școlar:

 

„Dragi cadre didactice, dragi părinți, dragi elevi,

Astăzi este un nou început.

Este despre educație. Educația este cea care ne însoțește toată viața. Educația ne desăvârșește, educația este cea care ne face să trăim mai bine, educația este cea care ne deosebește între oameni. Pentru a ne bucura de educație ne trebuie: familii corecte și puternice unde să avem modele, școală, profesori buni și dorința de a munci. Dumneavoastră le aveți pe toate. Alături de școală și familie este Biserica, societatea și mass-media. Luați ce este bun și corect pentru a deveni personalități puternice. Aveți grijă de familie pentru că în familie se dezvoltă credința, stilul de viață și moralitatea,. Educația se continuă în școală. Aici se formează gândirea și se fundamentează valorile. Nu uitați. Primii educatori sunt părinții. Școala are un rol major. Fiecare lecție învățată ne aduce mai aproape de examenul final: Intrarea în lumea celor învățați. O lume care este complexă. Educația este criteriul după care suntem judecați. Mesajul meu este: ÎNVĂȚAȚI! Educația este puntea dintre noi și viitorul nostru, este puntea dintre Bine și Rău, este puntea dintre un drum mai puțin bun și unul bun, este puntea dintre Întuneric și Lumină. Alegeți Lumina! Mult succes!”

Sursa foto: Contul de Facebook Romică Magopeț

 

loading…

 

 

 

 

Loading…

 

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *