FOTO Au început lucrări de 600.000 euro la sediul școlii profesionale la care firmele asigură garantat locuri de muncă

0

Primăria Vlăsinești a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Școlii Profesionale ”Gheorghe Burac” unde absolvenții cursurilor de mecanici agricoli au loc de muncă garantat.

Andrei Bouariu, primarul comunei Vlăsinești, a declarat că lucrările au început și se vor depune toate eforturile pentru ca la începutul viitorului an școlar să fie inaugurată noua locație în care va funcționa Școala Profesională ”Gheorghe Burac”.

Aceasta este una dintre puținele școli profesionale de meserii deschise într-o comună din județul Botoșani.

 

 

”Am început lucrările la Școala Profesională, execuția efectivă la structură. Valoarea proiectului este de 600.000 euro, iar licitația a fost câștigată de firma Cornells Floor. Termen execuție este cel târziu începutul anului școlar viitor, dar eu vreau cât mai repede și i-am transmis asta constructorului. Vom avea toate dotările pentru ca elevii noștri să învețe în condiții europene”, a declarat Andrei Bouariu.

Banii vor fi folosiți la reabilitarea unui corp de clădire construit acum 100 de ani, construirea unui corp de clădire nou și dotarea cu material didactic.

În anul școlar 2018-2019 școala profesională din Vlăsinești are 82 de elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a.

Elevii învață teoria la școală și practica la agenții economici care au încheiat parteneriat cu unitatea de învățământ și care așteaptă să-i angajeze pe absolvenți.

”Mulțumirea noastră este că avem elevi în școală și ies cu o diplomă, producem forță de muncă calificată și nu știu cât de mult conștientizeză unii dintre ei cât de mult îi va ajuta pe viitor această diplomă”, a completat primarul Bouariu.

Unitatea de învățământ a fost deschisă la Vlăsinești în urma unui parteneriat între primărie și agenții economici care se confruntă cu criza forței de muncă încă de acum trei ani.

Proiectul a fost demarat de fostul primar Lucian Trufin, actual senator al PSD Botoșani.

 

 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *