Huncă spre PSD: ”Colegii mei din învăţământ nu vor altceva, decât să vă respectaţi jurământul făcut…”

deputat Mihaela Huncă
deputat Mihaela Huncă

Fostul inspector școlar general Mihaela Huncă, actual deputat PRO România, acuză guvernarea PSD de faptul că tratează învățământul doar cu promisiuni și nu ca pe o prioritate națională. 

Mihaela Huncă a transmis un comunicat de presă prin care critică PSD pentru modul în care gestionează Învățământul din România.

Integral comunicatul fostului inspector școlar general:

 

 

Loading…

”În şedinţa extraordinară de Guvern desfăşurată, cu ocazia Centenarului, la Alba Iulia, în 29 noiembrie 2018, premierul României a semnat ceea ce a fost numit, la acea dată, de o parte a oamenilor politici din PSD, ”un acord istoric” de susţinere a educaţiei.

Nu au trecut nici două luni de la aprobarea prin memorandum a ”istoricului” Acord între Guvernul României şi Federaţiile Sindicale Reprezentative din Învăţământ, că promisiunile asumate de miniştrii semnatari, în frunte cu Viorica Dăncilă, se risipesc în vântul aprig al iernii.

Prin urmare, fie au fost făcute pentru a mai strânge nişte capital de imagine, fie au fost considerate – alături de multe alte obligaţii încălcate cu iresponsabilitate – neimportante, întărind astfel, din păcate, lipsa de credibilitate şi de profesionalism care caracterizează actuala guvernare.

 

 

loading…

 

Anticipând explicaţiile PSD (că Guvernul mai are doi ani de mandat, că abia a fost semnat Acordul, că se stabilesc indicatorii, că se fac studii de impact, că nu a fost aprobat Bugetul de stat pentru 2019 etc) cu care am fost obişnuiţi în ultima perioadă, afirm cu tărie că şi această asumare a Guvernului Dăncilă va fi una neonorată, bazându-mă pe textul O.U.G. 114/2018.

Textul acestei ordonanţe anulează direct sau indirect nu mai puţin de trei puncte (punctul 5, punctul 6 şi punctul 7 lit. h) ale Acordului. Cât priveşte respectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile (punctul 9), deşi nu era nevoie de un acord cu reprezentanţii sindicatelor pentru aşa ceva, se pare că va mai trebui să aştepte cel puţin până la aprobarea proiectului de buget. În condiţiile în care Ordonanţa a fost publicată după o lună de la ”istoricele” promisiuni de salvare a sistemului educaţional (adică, pe 29 decembrie) nu pot rezulta decât două posibile concluzii (care mă tem că nu se exclud reciproc): demagogia sau incompetenţa.

Amintesc doamnei prim-ministru că nici educaţia, nici performanţa unui sistem care ne pregăteşte copiii pentru ziua de mâine, nu se pot face pe baza unor promisiuni. Învăţământul nu este o prioritate naţională doar în rapoartele de prognoză şi de analiză ale guvernanţilor, ci în viaţa societăţii pe care respectivii guvernanţi sunt obligaţi să o respecte şi să o ajute să evolueze. Nu în ultimul rând, permiteţi-mi să vă amintesc că ”propăşirea spirituală a poporului român”, pe care aţi jurat, în momentul învestirii în funcţie, să o asiguraţi, nu înseamnă altceva decât asigurarea şi dezvoltarea educaţiei! Colegii mei din învăţământ nu cred că vor altceva, decât să vă respectaţi jurământul făcut…”

Deputat PRO România, Mihaela Huncă