FOTO: Proiect inedit în școli și licee. După Pedagogic, azi ”Eminescu”, mâine Școala 7

Proiect educațional inedit în școlile și liceele din Botoșani. ”Diferiți dar egali” este o întâlnire între elevi și câteva persoane cu dizabilități în care acestea din urmă încearcă să își spună povestea, să le explice copiilor cum au dobândit dizabilitatea și ce abilități a căpătat persoana respectivă prin adaptarea la noua situație?

Persoanele cu dizabilități oferă sfaturi morale copiilor, ce riscuri trebuie să ocolească, cum să-și folosească potențialul, cum să relaționeze.

 

Proiectul, care este o experiență de viață absolut inedită pentru elevii botoșăneni, a fost inițiat de inimoasa Andreea Ursu, de la Asociația ”Ridică-te și umblă” Botoșani.

 

 

”Urmărim sa dam o percepție copiilor despre persoana cu dizabilități. Apoi să învețe să-și depășească limitele în situații de criză. Să învețe să facă voluntariat în favoarea persoanelor cu dizabilității. Să comunice cu orice persoană, chiar dacă este diferită fizic sau social”, a declarat chinetoterapeutul Andreea Ursu, fondatoarea Asociației ”Ridică-te și umblă”.

Prima prezentare a avut loc pe 9 aprilie la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga”.

 

 

”Încă mai aud acele cuvinte rostite de ei: #Nicoleta -„mie nu-mi pare rău de nimic pentru că așa m-am născut.”

#Narcis – „10 secunde și viața, mi-a luat altă întorsătură”

#Gaby – „A fost greu la început, dar cu putere m-am ridicat, eu pot”…

#Laur – „m-am resemnat încă de la început, chiar după accident.”, a completat Andreea Ursu.

 

Astăzi, proiectul va continua la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, iar miercuri la Școala nr. 7.