Administrație Politică

Ciofu pune tunurile pe ”toanele lui Iohannis”: 5000 de elevi nu pot da rezidențiatul. Elevii speciali nu primesc indemnizația mărită

Medicul pediatru Tamara Ciofu trage un semnal de alarmă și spune că blocajul cauzat de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a desemna miniștru interimar la Educație lovește din plin în multe categorii sociale, pe lângă situația anormală de a nu avea ministru la un domeniu prioritar al țării. 

”Una dintre cele mai importante probleme este amânarea rezidențiatului. Până acum în examenul de rezidențiat  a crescut numărul de locuri în specialități în mod deosebit de deficitare. 5000 de posturi pentru rezidențiat, în special pediatrie, terapie intensivă, chirurgie, anestezie, acum sunt temporizate în a fi ocupate de toanele președintelui Iohannis.

5000 de tineri absolvenți ai facultăților nu vor putea intra în rezidențiat și nu vor putea începe activitatea în ianuarie, un lucru extrem de dificil de acceptat”, a declarat medicul Tamara Ciofu

 



 

Aceasta susține că din același motiv, ”toanele președintelui”, elevii cu nevoi speciale nu pot primi o indemnizație școlară cu 50% mai mare. 

”Elevii care sunt în școlile speciale din România, care din cauza faptului că nu poate fi rezolvată o inițiativă, nu pot primi indemnizația școlară cu 50% mai mult ca până acum pentru că se încadrează în gradul de handicap. Ministrul trebuia să susțină inițiativa, dar nu avem ministru”, a completat Ciofu.