FOTO Respect și toleranță: câțiva liceeni au creat decorațiuni pentru sărbători alături de elevii speciali

Doi psohologi au pus câțiva liceeni și câțiva elevi ai școlii speciale să creeze împreună pentru sărbătorile de iarnă, o experiență de viață unică atât pentru unii, cât și pentru ceilalți.

Să fie mai buni și mai toleranți într-o societate în care adulților le este extrem de greu să dea dovadă de toleranță este poate una dintre cele mai bune lecții pe care a primit-o grupul de liceeni. 

Acţiunile de voluntariat sunt menite să deschidă inimile, să trezească bunăvoinţa caracteristică firii umane, impactul pentru viitorul comunității fiind uriaș.

 

 

 

 

Câțiva liceeni de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” și câțiva elevi de la Școala Profesională Specială ”Sf. Stelian” au participat la un proiect comun prin care cadrele didactice au încercat să unească prin punți ale prieteniei și ale toleranței toți elevii voluntari și beneficiari implicați.

Elevii de clasa a X-a de la Colegiul Asachi au fost coordonați de psihologul școlar Dana Babei, iar elevii clasei I de la Școala Specială de profesor psihopedagogie specială Hortensia Tupiluș, cele două încercând să realizeze incluziunea şi implicarea prin angajarea tuturor celor interesaţi într-un program educaţional de activităţi ce promovează intens integrarea socială.

Babei și Tupiluș au urmărit formarea şi dezvoltarea unor relaţii de cooperare şi prietenie între voluntarii Colegiului Asachi şi elevii Școlii ”Sf. Stelian”, formarea și exersarea unor valori morale cum ar fi respectul, ajutorul reciproc, toleranță.                                 

Este vorba despre proiectul educational „Să dăruim zâmbete”, un parteneriat între Școală Profesională Specială „Sf. Stelian” și Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”. 

”Elevii voluntari de la Colegiu au creat, au construit împreună cu elevii școlii speciale globuri și ornamente pentru Crăciun. Timp de patru săptămâni au muncit împreună. În ziua de Moș Nicolae, la Colegiul Asachi a avut loc o expoziție cu vânzare, iar din bănuții strânși elevii colegiului au achiziționat jocuri educative pentru mai micii lor parteneri. Liceenii s-au transformat în spiridușii lui Moș Crăciun și au dăruit zâmbete și multă bucurie”, a declarat psihoterapeutul Hortensia Tupiluș