Fost inspector școlar general: Elevii pot studia şi de acasă ghidaţi de profesorii lor

Comunicat de presă:
Mihaela Huncă, deputat Pro România, fost inspector școlar general: Elevii pot studia şi de acasă ghidaţi de profesorii lor, în contextul suspendării cursurilor în şcolile din România! Soluţia: o platformă educaţională interactivă pusă la dispoziţia şcolilor de Ministerul Educaţiei şi Cercetării!

 Având în vedere măsurile impuse pentru limitarea răspândirii infecţiilor cauzate de coronavirus precum suspendarea cursurilor, este absolut necesar ca nici elevii, să nu piardă contactul cu materiile care trebuie studiate, nici profesorii să nu-și întrerupă activitatea.
Nu putem şti cât timp elevii nu vor merge la şcoală, totul depinde de evoluţia situaţiei cauzate de epidemia de coronavirus, iar această măsură restrictivă nu este o vacanţă.



“Consider că Ministerul Educaţiei şi Cercetării trebuie să găsească variante alternative, moderne, ca pregătirea elevilor în acestă perioadă să nu aibă de suferit. În loc ca reprezentanţii ministerului să facă strategii de schimbare a inspectorilor școlari generali și a directorilor de scoli,  mai bine ar pune la dispoziția unităţilor de învăţământ o platforma educațională interactivă,  prin care profesorii și elevii sa facă orele de şcoală  on-line”, declară Mihaela Huncă.
Astăzi telefonul, tableta sau laptopul nu mai reprezintă simple gadget-uri destinate distracţiei, ci şi instrumente utile
în procesul de învăţare. Platformele interactive online, de exemplu, sunt produse educaţionale pe care elevii le pot accesa de acasă folosind device-ul preferat, cu rezultate similare lecţiilor obişnuite de la şcoală.
”Prin urmare, Ministerul Educaţiei şi Cercetării ar trebui să ia măsuri exepţionale în vremuri de criză, să apeleze la tehnologie şi să achiziţioneze platforme educaţionale on-line, cu ajutorul cărora procesul educaţional poate continua, chiar şi în aceste condiţii. Achiziţia trebuie dublată de asigurarea de tablete pentru elevii care provin din medii defavorizate. Evident cursurile trebuie să respecte curricula aprobată şi să fie recunoscute de minister”, a încheiat Mihaela Huncă.