10 feluri în care poţi utiliza berea în casă. Ai fi crezut?

1. Ajuta la inlaturarea petelor de pe covoare si tapiterie

Sa zicem ca ai varsat cafea pe covorul din living sau pe sezutul tapitat al scaunului din bucatarie si simti cum iti creste tensiunea la gandul ca nu ai prin casa nicio solutie de curatat. Daca ai prin frigider o bere, problema este ca si rezolvata. Tot ce trebuie sa faci este sa tamponezi bine locul patat cu o carpa inmuiata in bere, sa lasi sa actioneze 5-10 minute si apoi sa clatesti bine locul cu apa calda si sapun.

 

2. Fertilizator natural pentru plantele de apartament si nu numai
Despre acest mod de utilizare a berii am aflat in urma cu multi ani de la mama mea, o persoana pasionata de flori si plante. In acest scop cea mai buna este berea fara acid, adica cea care nu mai e buna de consum, adica este rasuflata sau trecuta. Poti sa pulverizezi putina bautura pe frunzele plantelor de apartament, dar mama mi-a spus ca florilor le place la nebunie sa le fie sterse frunzele (una cate una) cu o carpa inmuiata in bere. Sa vezi ce lucioase devin!
Am citit ca berea este un fertilizator foarte bun si pentru plantele si florile de gradina, asa ca foloseste-o si spre bucuria lor: o data pe saptamana, toarna cate putina bere fara acid la baza fiecarei plante.

3. Curata bijuteriile din aur
M-as fi asteptat ca niste bijuterii din aur sa se poata curata numai cu sampanie adevarata, provenita din podgoriile frantuzesti. Dar iata ca nu. Se pare ca acestea se multumesc cu o baie de o ora intr-un castronel cu bere, dupa care pot fi clatite si lustruite. Se spune ca dupa o asemenea procedura, bijuteriile vor arata ca noi.

4. Solutie pentru intretinerea mobilierului din lemn
Daca vrei sa improspatezi culoarea si aspectul mobilierului din lemn din casa ta, sterge-l cu o carpa moale inmuiata in bere. Se pare ca aceasta tehnica este utilizata adesea pentru redarea luciului pierdut. O utilizare a berii pe care chiar am de gand sa o tin minte!

5. Dizolva si inlatura rugina
Tine minte ca o bere proaspat desfacuta, acidulata, poate fi aliatul de care ai nevoie atunci cand nu reusesti sa desfaci un surub ruginit, deoarece acidul pe care il contine are puterea de a dizolva rugina.

Citeşte integral pe casadex.ro

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)