Un politician penal trebuie să aibă mai multă prezumție de nevinovăție decât un șofer beat care omoară o persoană pe trecerea de pietoni?

E o nebunie totală printre mulți membrii și liderii PSD și ALDE, printre liderii PMP, printre politicienii numiți generic ”penali”, adică numele lor sunt incluse în anchete penale.

Când a mers fostul ministru Teodorovici la audieri la DNA, o doamnă care era acolo i-a strigat să reziste că nu mai e mult și Kovesi o să plătească pentru ce a făcut. Apoi, cei de la ALDE refuză să schimbe un ministru cu dosar penal pentru că procurorii DNA au comis multe nereguli și multe dosare au fost dovedite într-un anume fel și acel ministru nu are legătură directă cu Comisia Europeană. Incredibil!



Păi și politicienii au primit condamnări cu executare pentru că au furat, foști miniștri, primari, parlamentari, președinți de CJ au fost condamnați, de judecători, nu de procurori, pentru că s-a dovedit că au furat, că au abuzat de funcțiile pe care le-au avut.

Toți cer acum prezumția de nevinovăție, dar beneficiază de ea, însă acolo unde trebuie, în fața instanței de judecată. Nu în fața opiniei publice ci în fața judecătorilor. În fața românilor, politicienii nu pot să beneficieze de această prezumție pentru că… nu se poate. Pentru că nu ne lasă cei aproape 28 de ani de la Revoluție și tot dezastrul lăsat în urmă în această perioadă tocmai de politicieni. Pentru că nu ne lasă ruinele fabricilor din orașe, fabrici ruinate de politicieni. Pentru că nu ne lasă școlile și spitalele. Pentru că nu ne lasă toate rudele plecate de nevoie la muncă peste hotare. Pentru că nu ne lasă toți copiii care mor nevinovați din cauza unor scârbe de politicieni care nu se mai satură de furat.



Cum dracului să îi acorzi ca român prezumția de nevinovăție unui politician pentru e ca și cum ai acorda aceeași prezumpție și unui șofer beat care accidentează mortal o persoană pe trecerea de pietoni. Nu poți să spui că poate nu e vinovat șoferul când vezi cadavrul plin de sânge. Nu poți să spui că poate clasa politică nu e de vină pentru situația din țară pentru că trăim aici, nu în altă parte.

În țara asta au fost condamnați pe nedrept foarte mulți români fără funcții în partide, pentru că unii procurori și unii judecători sunt niște tâmpiți și niște șpăgari. Unii procurori ar vrea ca fiecare român să facă preventiv închisoare pentru că poate cândva va comite ceva.  În țara asta au fost scrise mii de articole despre devalizări la firmele de stat, despre mafii ale celor care taie pădurile, despre fabrici tăiate și date la fier vechi, despre contracte de privatizare în detrimentul statului și procurorii fie nu au vrut să ancheteze, fie i-au anchetat pe vinovați și le-au dat NUP sau scoatere de sub urmărire penală.  Dar pentru politicieni totul a fost în regulă până în momentul în care DNA a început să-i salte, să îi rețină, să îi trimită în judecată pentru că arestările și condamnările le fac judecătorii. Și tot acest scandal național cu procurorii și politicienii a început când primii au început să le facă dosare liderilor mari, liderilor adevărați din politică. Totul a început când au fost luați Hrebenciuc, Fenechiu, Pinalti sau Udrea, când a fost condamnat Dragnea și i s-a făcut dosr penal lui Ponta și Ghiță.

CITEȘTE INTEGRAL PE BLOG