A râs de Portariuc, dar la un an jumate de mandat Flutur s-a făcut tot un sens giratoriu, doar că din plastic

0

După ce actualul primar Cătălin Flutur și liberalii care l-au susținut pe el au râs toată campania locală din 2016 de fostul primar pesedist Ovidiu Portariuc, când tragem linie la aproape un an și jumătate de când s-a schimbat șeful din Primărie situația nu s-a îmbunătățit cu numic.

 

La un an jumătate de când Flutur a redevenit primar în municipiul Botoșani s-a făcut, exact ca pe vremea lui Portariuc, doar un sens giratoriu în Botoșani, însă din plastic.Mă refer la sensul giratoriu de la intersecția străzilor Bucovina cu George Enescu, lângă Maternitate.

Chiar dacă strada George Enescu a fost modernizată, nu s-a construit și sensul giratoriu, iar după finalizarea lucrărilor de moderniazare s-a montat un sens giratoriu din plastic. E o chestie tare ciudată acolo. Cum să modernizezi strada și după ce termini să îți aduci aminte că ai uitat un sens giratoriu?

În rest, la un an și jumătate de la revenirea lui Flutur la șefia Primăriei… doar proiecte și lupta politică de tot rahatul dintre acesta și consilierii PSD.Clar, pesediștii vor să-i facă viața coșmar lui Flutur în acest mandat, al treilea, de primar, ca replică la cum acționau consilierii PDL și PNL când primar era pesedistul Ovidiu Portariuc. Deosebirea majoră dintre cele două ”filme” este că dincolo de toate șicanele și de scandalul declarativ din timpul lui Portariuc, la Flutur consilierii PSD au ajuns să blocheze până și recepția parțială a lucrărilor de la Cornișa, cum ar fi patinoarul care este finalizat de un an, în detrimentul botoșănenilor, mai ales a copiilor.

Din păcate, la un an și jumătate din noul mandat de primar al lui Flutur nu putem vorbi de finalizarea lucrărilor la Parcul Cornișa. Că îl blochează consilierii PSD, e vizibil, dar dacă se terminau toate lucrările la Cornișa nu îl mai putea bloca pe Flutur niciun consilier pesedist.

Într-un an și jumătate s-a tras canalizare la acest parc… în 2016-2017 și s-a făcut un ciot de drum care să lege Cornișa de drumul Botoșani-Suceava.Nu asta am așteptat eu și numărul mare de botoșăneni care l-au repus în fotoliul de primar pe Cătălin Flutur.

Acesta a avut o promisiune în campania electorală care a mers la sufletul botoșănenilor care au copii la școală, respectiv reorganizarea sistemului astfel încât toți elevii să învețe de dimineață. În perioada asta de un an și jumătate ne-a spus că nu va putea să își respecte promisiunea.

Măcar nu ne-a mai lăsat să așteptăm să treacă tot mandatul să aflăm că nu se va putea asta.La Teatrul Mihai Eminescu, oricât de mult ar acuza primarul Flutur actuala guvernare, dar asta nu e pentru ultrașii din PNL, ci doar pentru oamenii care gândesc, nu se putea obține finanțare de la Guvern pentru acest obiectiv deoarece abia în noiembrie a finalizat Primăria reproiectarea proiectului. Pe ce să îți dea Guvernul finanțare din ianuarie până în octombrie dacă tu ca primărie ai terminat reproiectarea abia în noiembrie? Putea să fie și PNL la Guvernare și PDL că oricum nu ar fi dat bani pentru teatru pentru că nu exista o documentație completă.

Așadar, în campanie s-a râs de un sens giratoriu, într-un an și jumătate facem tot un sens giratoriu, dar de data asta nu din borduri și asfalt, ci din plastic.

În schimb, salariul primarului, a viceprimarilor, a funcționarilor din Primărie… la nivel european.

Bogdan CALINIUCNiciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *