Achiței, Flutur, Saucă, ”ghiocei” în fața miniștrilor PSD. NU au spus nimic despre Teatru sau drumul spre Iași

PISICUȚI! Opoziția la Botoșani se face din birou și cu comunicate de presă, atât. Când vine un ministru la Botoșani, liderii PNL stau în poziția ghiocelului, anumite interese sunt prea personale și prea comune cu a pesediștilor, de multe ori, încât depășesc nevoia de a face OPOZIȚIE în fața PUTERII, de a apăra județul, de a reprezenta alegătorii.

Pesediștii botoșăneni i-au adus pe plan local pe vicepremierul Paul Stănescu, care este și ministrul Dezvoltării, și pe Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, pentru a semna contractele de finanțare pentru drumul județean strategic și pentru asfaltarea unor tronsoane mici de drum județean și niște poduri.



În sala de ședințe a Palatului Administrativ, pe lângă puhoiul de pesediști au fost prezenți și liderii Opoziției, liderii PNL. Primarul Cătălin Flutur, deputatul Cristian Achiței, consilierul județean Mirela Saucă, președintele Organizației de Femei a PNL, toți lideri liberali. Alături de aceștia au fost prezenți și alți consilieri județeni și primari PNL.

După ce miniștrii PSD își țin discursul despre cât de fain e Botoșaniul, ce mult bine fac ei și câți bani au adus, se cere celor prezenți în sală să ia cuvântul.

Niciun liberal nu spune nimic. Nu se ridică nici Saucă, nici Flutur și nici Achiței să spună că la un an de guvernare PSD nu se știe când va avea loc licitație pentru drumul Botoșani-Târgu Frumos, dacă el va fi prins în proiectul de buget pentru anul viitor. Nici Flutur, nici Achiței și nici Saucă nu s-au ridicat să le spună miniștrilor, mai ales vicepremierului care e și la Dezvoltare, că afară este o clădire de patrimoniu, Teatrul Eminescu, la care s-au început lucrările și acum zace fără ca la nivel local să fie bani pentru continuarea lor, după ce un fost primar PSD a pierdut finanțarea europeană pentru acest proiect.

Muți!



Aveau ocazia să iasă din spatele comunicatelor de presă, a conferințelor de presă în care spun cu mândrie că ”somează miniștrii” să facă una sau alta. Acum aveau miniștrii în fața lor, aveau presa acolo să le preia orice urmă de reacție, orice declarație. Nu au spus un cuvânt!

Au avut ocazia să facă de râs doi miniștri, să îngroape imaginea PSD-ului. NIMIC!



Avem o superbă sală de atletism construită la Liceul Sportiv dar nu o vom putea utiliza pentru că Ministerul Dezvoltării nu a semnat contractul de finanțare pentru lucrările de aducțiune a utilităților. Primăria a dat vina pe Ministerul Dezvoltării că nu a semnat proiectul pentru a face licitația. Acum ministrul a fost la Botoșani, Flutur nu a spus nimic. Sala Polivalentă este într-o situație jalnică. Niciun cuvânt!

Achiței postează pe Facebook că susține modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos, că susține reabilitarea Teatrului Eminescu, că pesediștii nu dau bani pentru aceste proiecte. A avut în față doi miniștri cu care trebuia să dea de pământ cu ei. LINIȘTE! Până acum Achiței a spus că proiectul drumului strategic a fost lăsat la cheie de liberali și că pesediștii l-au întârziat. Niciun cuvânt în fața miniștrilor.

La început de săptămână PNL Botoșani a susținut o conferință de presă în care liderii locali au lovit în Dragnea și miniștri. Acum au venit miniștrii și nu au avut nimic să le spună. Cred că dacă vine Dragnea la Botoșani nici măcar nu vor fi în sală. Liberalii așteaptă doar ca presa să scrie de ”ciuma roșie”, să scrie editoriale despre liderii PSD care nu fac nimic, ei doar nu sunt proști să îi deranjeze cu ceva pe pesediști. Au ditamai funcțiile de primar, deputat, consilier județean, dar nu au curaj să le spună unor miniștri care sunt problemele locale.



O atitudine de non-combat cum nu am mai văzut decât la PSD când era la guvernare PDL și când în toate conferințele de presă se vorbea de Udrea, Boc și Băsescu, dar nu se spunea nimic de liderii locali ai PDL.

Miniștrii pleacă, dar pesediștii botoșăneni rămân. Cum să se pună liberalii rău ei, cu cei de la putere, când mulți au contracte pe la primăriile PSD, consultanță, proiectare și chiar și execuție de lucrări?

Bogdan CALINIUC