Domnule primar, domnilor consilier locali sunteți niște triști și faceți viața copiilor noștri și mai tristă

Ați fost prin Parcul Mihai Eminescu să vedeți cum l-au pregătit celebrele ”autorități locale” pentru sărbătorile de iarnă, pentru Moș Crăciun, pentru copii?

 

E jalnic! Totul e sinistru, e trist, întunecat, plin de kitsch, cu nimic atrăgător pentru copii. Totul e plin de monștri, nu de personaje care să atragă copiii. Ați văzut cum arată îngerașii? Oribili! Ați văzut cum e Moș Crăciun? Scabros.

Pe ce naiba ați cheltuit un munte de bani în acest an? Doar pe salariile voastre mărite și para mărite? Doar pe panseluțe și ornamente stradale care să vă aducă o căruță de comisioane?



Cum dracului vă lasă sufletul să nu lăsați niște bani acolo pentru copii? Vouă nu vă este rușine să ieșiți cu copiii voștri, cu nepoții voștri la plimbare prin Botoșani și să le spuneți că sunteți primar, viceprimari sau consilieri locali? Nu vă este rușine să le spuneți copiilor voștri că ați fost atât de nesătui încât nu ați mai lăsat bani în buget să le faceți un orășel al copiilor, să amenajați atrăgător parcul pentru ei?

Domnule primar, domnilor consilieri locali, voi nu vă uitați la televizor, nu aveți internet? Nu vedeți ce fac alte primării, alte consilii locale, pentru copiii lor?

Nu ați deschis parțial Cornișa pentru că sunteți niște oameni mari și fără minte care nu ați reușit timp de un an de zile să stați la aceeași masă, să uitați de partidelea din care faceți parte și să vă gândiți la … copiii din Botoșani.



Domnule Mihai Tincu, liderul grupului PSD din Consiliul Local, domnule viceprimar Cosmin Andrei, pentru că voi sunteți pesediștii care ați fost și în mandatul trecut în Consiliul Local, vouă chiar nu vă pasă de acest oraș, de viitorul acestei urbi? Când era Ovidiu Portariuc primar vă plângeați că nu vă lasă PNL-PDL să faceți patinoar în lacul din Parcul Eminescu. Ne aduceați aminte de când eram copii și era așa ceva. Da, ce vremuri! Dar atunci voi nu conduceați orașul. Acum aveți MAJORITATEA în Consiliul Local, puteți face tot ce vroiați să faceți bun până în 2016 dar nu vă lăsau scârbele de la PNL-PDL. Pentru ce Dumnezeu își primesc salarii cei doi viceprimari PSD, Cosmin Andrei și Murariu? Domnilor viceprimari, sunteți la PUTERE! Dacă nu vă lasă Flutur să faceți ceva, aveți Consiliul Local care îl poate obliga pe acesta să facă. Aveți atribuții peste atribuții, v-a dat primarul treabă de să nu vă vedeți, dar voi… doar POLITICĂ DE CĂTĂT știți să faceți. Aveți o putere mai mare decât o are Flutur, domnilor viceprimari, sunteți amândoi tineri și probabil vă gândiți că veți putea candida la funcția de primar în 2020 pentru că PSD nu are momentan un candidat. Ce naiba așteptați? Începeți să vă faceți campanie, dar una cu cap, una deșteaptă, nu o idioțenie cum știți că se face la partid. Nu începeți cu acuze ”că Flutur”, ”că PNL-PDL”, pentru că nu ține. Începeți să munciți pentru banii pe care îi primiți, începeți să iubiți Botoșaniul. ”Botoșăneni, nu face Flutur, dar lăsați că facem noi în locul lui!”, asta mă așteptam să aud de la voi și tot grupul de consilieri locali PSD.



Domnule primar Cătălin Flutur, sunteți la al treilea mandat de edil-șef și vă spun, cu regret, că este cel mai slab început de mandat, atât al dumneavoastră, cât și al lui Portariuc. Nu înțeleg de ce primarul Cătălin Flutur, experimentatul primar Flutur, ”omul faptelor” nu ne arată… faptele pe care le-am așteptat cu atât de mult entuziasm. Nu v-au lăsat scârbele de la PSD să inaugurați parțial Cornișa, să deschideți pentru copii patinoarul acoperit de acolo, dar… de ce nu ați dat ordin în Primărie, ordin direct lui Eugen Țurcanu, să facă ceva frumos pentru copii în această iarnă în Parcul Eminescu? Nu vă lăsau cei din PSD să faceți asta? Sunteți primarul ales al botoșănenilor, pentru numele lui Dumnezeu, faceți ceva pentru ei, faceți ceva pentru copii măcar. Botoșănenii au făcut pentru dumneavoastră ceea ce puțini români au făcut pentru un politician de vârf: l-au reînviat politic și l-au repus cu toată încrederea pe o funcție. Prin lipsa asta de fapte ale dumneavoastră, prin acuzele pe care le aduceți PSD-ului că nu vă lasă să faceți treabă în oraș încercați să îi pedepsiți pe botoșăneni pentru că nu v-au ales în 2012? Dacă da, este cea mai mare greșeală a dumneavoastră. Sunteți încă omul în care botoșănenii au cea mai mare încredere, omul pentru care botoșănenii s-au dus la vot să-l readucă în funcția de primar. Botoșănenii au ales o majoritate PSD în CL, pentru că nu suportau ideea că PNL a fost acaparat de PDL, dar pe dumneavoastră v-au ales din nou primar, chiar dacă erați fostul președinte PDL și conduceați PNL-ul. Asta spune multe, domnule primar, despre cât de mult sunteți apreciat dumneavoastră ca OM, nu musai politician. Asta spune multe despre faptul că și în 2012 și în 2016 botoșănenii vă vroiau primar… dar nu îi vroiau pe mulți dintre cei aflați lângă dumneavoastră. Dacă nu vă veți impune ca șef în Primărie, dacă nu veți redeveni Primarul pe care botoșănenii și salariații cu creier din Primărie l-au așteptat… vor fi alți 4 ani pierduți pentru Botoșani.



Mulți dintre botoșăneni venim în zona centrală de pe străzi pline cu noroi, de pe ulițe pline de gropi. Venim în Parcul Eminescu și pe Unirii să ne plimbăm copiii, să îi ducem să vadă ceva frumos, să vadă că și orașul acesta are asfalt și pavele, are civilizație, că este frumos și încercăm să-i creștem într-un mod în care ei să capete iubire pentru el.

Dumneavoastră, domnule primar, domnilor consilieri locali, domnilor viceprimari, le oferiți niște hidoșenii, o tristețe totală în parc, un loc din care vrei să pleci rapid pentru că nu ai ce face, nu ai ce vedea.

Oameni buni, până și panourile vechi din orășelul copiilor de pe vremea mea erau mai frumoase decât tot ce ați pus voi acum în Parcul Eminescu.

Vă bateți joc, cu toții, de noi, dar mai rău e că vă bateți joc de copii și de viitorul acestui oraș. Dacă pentru noi vă putem ierta multe, pentru copiii… NU!

Bogdan CALINIUC