Federovici a dus PSD Botoșani pe culmile democrației de când e președinte: record absolut la un an de guvernare

Doina Federovici și Liviu Dragnea
Doina Federovici și Liviu Dragnea

Tinerii care ajung să conducă PSD, cel puțin la Botoșani, arată că se poate și mai rău decât cu relicvele comuniste care au tot condus partidul după Revoluție.

 

Când Ovidiu Portariuc era primar și conducea interimar PSD se făceau conferințe de presă la  sediul partidului și la cel al Primăriei, dar dar acesta avea uriașe probleme în a face față întrebărilor și când nu mai suporta se ridica și pleca, fără a mai pomeni că întârzia minute bune tocmai la conferințele pe care el stabilea când au loc. Apoi, Portariuc avea o problemă în a răspunde la telefon. Erau mai mari șanse să îți dea un drept la replică pe Facebook decât să îți răspundă la întrebări direct, prin telefon.



Portariuc e istorie la PSD Botoșani, iar acum filiala este condusă, tot interimar, de senatorul Doina Federovici.

La un an de când PSD a preluat, din nou, puterea politică, la Botoșani nu a fost organizată nici măcar o conferință de presă. Opacitate totală din acest punct de vedere. Este drept, pesediștii trimit și câte două comunicate de presă pe zi uneori, dar asta nu este suficient pentru că spun doar ce vor ei să spună și nu răspund la întrebările pe care le au ziariștii pentru ei. Măcar un LIVE pe Facebook în care presa să poată adresa întrebările venite din societate, întrebări despre proiectele care nu se mai realizează, despre problemele care apar tot timpul în toate domeniile.

Este pentru prima dată când partidul de la guvernare refuză să comunice, refuză să răspundă întrebărilor presei, se teme de confruntarea cu întrebările venite din societate, cu problemele județului.



Doamna senator Doina Federovici este primul lider PSD care nu organizează nicio conferință de presă într-un an de guvernare. Este un record negativ absolut pe care nu am crezut că mai vrea vreun partid să-l înregistreze în 2018, la 28 de ani de la Revoluție. Până și PDL-ul când a tăiat salariile și a crescut TVA a organizat conferințe de presă pe plan local, liderii acelui partid au încercat să explice măsurile și să răspundă întrebărilor presei. Cătălin Flutur discuta când era PDL la Guvernare despre subiectele cele mai fierbinți pentru acel partid. Doina Federovici de când a revenit PSD la Guvernare a evitat organizarea măcar a unei conferințe de presă în care să primească întrebări despre teatru, drumul spre Iași, investiții publice în diferite sectoare, legile care au stârnit atât de multe proteste în toată țara în anul de guvernare curs până acum.

CITEȘTE INTEGRAL PE BOGDAN CALINIUC BLOG