Lupașcu intră în cursa pentru Primărie cu acordul Doinei Federovici, după atacul la Flutur

0

Costel Lupașcu și Doina Federovici/ Sursa foto: Contul de Facebook al lui Costel Lupașcu

PSD nu are încă un candidat pentru alegerile locale de peste doi ani pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, dar până acum doi parlamentari și-au manifestat intenția de a candida.

 

Deputatul Răzvan Rotaru a anunțat direct că vrea să candideze pentru acest post, iar astăzi, indirect, a anunțat și deputatul Costel Lupașcu.

 Printr-un comunicat de presă, Lupașcu a avut prima reacție publică agresivă la adresa primarului liberal Cătălin Flutur.

Și cum poți să îți faci mai bine intrarea într-o luptă politică, într-o cursă pentru o funcție publică, decât printr-un atac dur la adresa celui care ocupă această funcție și prin prezentarea realizărilor grupării din care faci tu parte.

Lupașcu l-a acuzat pe Flutur că de aproape doi ani de zile nu are nicio realizare, că prezintă doar proiectele moștenite de la fostul primar și că are o singură preocupare, respectiv aceea de a se certa cu PSD.

 

 

Comunicatul de presă al lui Lupașcu a fost trimis de la PSD, în numele PSD, nu al politicianului Costel Lupașcu. Asta înseamnă că atacul la Flutur este girat de senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, dar și intenția lui Lupașcu de a candida eventual la Primăria Botoșani.

Ar fi fost normal ca unul dintre viceprimarii PSD ai municipiului să iasă la ”bătaie” cu Flutur, dar s-a ales această variantă, de promovare a lui Lupașcu ca imagine în municipiu.

 Deși nu vor recunoaște public, există tensiuni mari între parlamentarii PSD, iar Rotaru să spunem că nu este tocmai agreat de președintele partidului, în timp ce Lupașcu este din tabăra loială senatoarei Federovici. Asta înseamnă că s-ar putea să mai vedem ieșiri publice acide ale lui Lupașcu la administrația Flutur de acum înainte, deși sunt convins că lipsa de susținere din partea președintelui organizației nu îl va face pe Rotaru să renunțe la posibila candidatură și că se va ajunge la sondaj de opinie pentru a se stabili care dintre ei are mai mari șanse.

 

 

Să nu uităm că Rotaru are susținerea lui Costică Macaleți, președintele organizației municipale a PSD.

Dar și Macaleți și Federovici sunt președinți interimari la organizațiile municipale, respectiv județene, iar până la viitoarele alegeri locale este posibil ca unul dintre ei să nu mai fie ales pe funcție, ceea ce va conta mult în raportul de forțe din interiorul PSD Botoșani.

Bogdan CALINIUC