Politică

Președintele CJ Botoșani, umilit în fața lui Dragnea și Dăncilă la alegerile PSD

Lupte interne nemiloase în PSD Botoșani! Președintele Consiliului Județean Botoșani, pesedistul Costică Macaleți, a fost umilit la alegerile din PSD desfășurate în fața lui Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă și a câtorva miniștri.

 

Nivelul de putere într-un partid politic se vede în funcție de rândul pe care este așezat fiecare membru din conducerea lui la evenimentele publice, mai ales la cele care vizează alegerile interne.

 



 

Vineri, la Botoșani au venit premierul Viorica Dăncilă, mai mulți miniștri, dar și Liviu Dragnea pentru a asista la alegerea în unanimitate, fără niciun vot împotrivă, a Doinei Federovici în funcția de președinte și a lui Marius Budăi în cea de președinte executiv, un fel de adjunct al președintelui.

Pe scena Casei Sindicatelor din Botoșani au fost așezați cei mai puternici pesediști ai momentului alături de liderii de la București, începând cu senatorul Doina Federovici, ceilalți parlamentari, consilieri locali și județeni, primari și … până la Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 



 

Macaleți a fost pus pe ultimul rând, pe ultimul loc, lângă cortină… aproape de ieșire.

Până în 2018, Macaleți părea a fi principalul contracandidat la funcția de președinte deținută de Federovici.

Este un gest de forță a cuplului Federovici-Budăi luat în fața lui Dragnea și Dăncilă menit să arate pesediștilor botoșăneni că ei conduc și că Macaleți este acceptat la masa lor… dar e ultimul acolo și locul lui s-ar putea elibera.

Nici dacă ar fi strigat în gura mare asta impactul nu ar fi fost același.

Din ultimul loc al liderii locali ai momentului, Macaleți s-a dovedit a fi ”soldat credincios” și i-a votat atât pe Federovici, cât și pe Buhăianu, arătând că este om de echipă, cum îi place să spună.

De la posibil candidat la funcția de președinte al PSD Botoșani, Macaleți a ajuns ”tolerat” în conducere prin prisma funcției pe care o deține, cea de președinte al CJ.

 

BOGDAN CALINIUC