Politică

Rareș, cum vrei să câștige PNL la Botoșani? Șoptică e preș în fața PSD!

Îl pui pe Rareș Bogdan pe primul loc pe lista la europarlamentare pentru că se bătea chiar și din postura de ziarist cu PSD, dar la Botoșani lași mână liberă unui senator pentru care relația cu liderii PSD depășește obscen limita politically correct.

Undeva există o fractură logică în gândirea liberală de la București în ceea ce privește filiala Botoșani.

Cum vrei Rareș să câștige PNL-ul tău cu senatorul Costel Șoptică, ales la redistribuire nu prin vot direct, în fața PSD-ului cu care se înțelege atât de bine? Cu care se simte atât de … natural, că doar a rămas o moștenire USL-istă.

 



 

Ai venit la Botoșani și, în Săptămâna Mare, ai avut un discurs mai mult decât mobilizator în fața liberalilor botoșăneni, dar fără să depășești limita decenței pentru perioada respectivă, iar asta este o raritate în politică. Ei, din păcate pentru PNL Botoșani, filiala este condusă de un personaj politic aflat într-o continuă stare de non-combat cu PSD-ul. Adică respectul pe care îl are senatorul Costel Șoptică pentru PSD depășește cu mult respectul tău, Rareș, față de credința străbună.

Singurul nume mare în care lovește mega-liberalul Șoptică este Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani. Dar vorbim despre un om politic la final de carieră, în prag de pensionare, marginalizat în propriul său partid din cauza rezultatului dezastruos al administrației sale din ultimii trei ani.

Iar mai nou, Șoptică a mai găsit un pensionar pesedist de care să se ia, Petre Daea… dar indirect, cu manta, sub acoperire, să nu doară prea tare, nici măcar să nu se prea spună numele celui vizat.

Din păcate, energia politică pe care o manifestă septuagenarul Daea este cu mult peste cea pe care omul politic Șoptică ar fi trebuit să o manifeste la conducerea PNL cu un PSD de bătut.

Despre senatorii Doina Federovici și Lucian Trufin, despre ministrul botoșănean Marius Budăi… niciun cuvânt, nicio critică, nimic. Bătaia e cu pensionarii din PSD, cu valul care conduce acum filiala botoșăneană nu are nimic de împărțit pentru botoșăneni, pentru români.

 



 

În week-end a fost la Botoșani, la Stațiunea de cercetare Popăuți, cel mai mare târg agricol din regiunea Moldovei.

Liberalii au mers la târg îmbrăcați în culorile partidului, mândri să împartă pliantele cu Rareș Bogdan, dispuși să convingă pe toți cei prezenți de gândurile fostului ziarist pentru țara sa când va ajunge la Bruxelles.

A fost și senatorul Șoptică la acest târg, a făcut parte din echipa liberală și chiar a vorbit pe scenă în fața a mii de botoșăneni prezenți acolo pentru că… na, este senator al României și lider al PNL. În spatele lui Șoptică era Petre Daea, Carmen Avram, Doina Federovici, Lucian Trufin, prefect și mulți alți lideri PSD. Pe aceeași scenă ministrul Daea a avut nesimțirea să transmită botoșănenilor ”Ștampila pe PSD!”.

Șoptică al tău, Rareș, nu a avut nicio reacție. A felicitat organizatorii și a reamintit cât de importanți sunt fermierii pentru el. Atât!

Luni, însă, în fața ziariștilor, dar departe de pesediști și fără ca botoșănenii să fie de față să vadă asta, Șoptică a fost zmeu … dar cu câțiva directorași pesediști care au mers duminică la târgul de la Popăuți la care au fost prezenți ștabii PSD-iști.

A spus că directorul Stațiunii trebuia să îi taie microfonul ministrului Daea când a spus că trebuie votat PSD, dar vina cădea asupra directorului de la Popăuți nu a ministrului pesedist.

Apoi, când primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, care este și secretarul general al PNL Botoșani, a început să îl critice pe ministrul Petre Daea, domnul senator Costel Șoptică, președintele PNL, l-a tras pe acesta de mână și a spus că este suficient și că s-a cam ieșit din timpul pentru conferința de presă.

A cam fost panică în inima lui Șoptică în momentul în care sub directa lui supervizare din sediul PNL se îndrăznea să se aducă o critică unui ministru PSD.

Rarism, Rareș, un astfel de moment de non-combat direct din sediul PNL Botoșani. Cum vrei tu, Rareș, să câștige PNL la Botoșani?

Pare că grija de a nu supăra liderii PSD la Botoșani este mai mare decât cea a scorului pe care PNL îl va obține la alegerile europarlamentare. Cel puțin pentru actualul lider al PNL Botoșani.

Bogdan CALINIUC