Politică

Liliana Mincă vrea să-și acopere tatuajul cu Tăriceanu

Liliana Mincă, președintele ALDE Botoșani
Liliana Mincă, președintele ALDE Botoșani, prezintă sondajul AVANGARDE

Fiecare conferință de presă organizată de ALDE Botoșani, când președinte era Liliana Mincă, începea inevitabil cu ”ALDE, partidul condus de președintele Călin Popescu Tăriceanu” fie că se vorbea despre guvernare, despre o groapă în asfalt sau despre două babe. 

Orice încerca să transmită Liliana Mincă trebuia să aibă musai și ”președintele Călin Popescu Tăriceanu”.

La venirea la Botoșani în campania de la Europarlamentare, Liliana Mincă l-a așteptat pe Tăriceanu cu un grup de persoane care scanda ”Tăriceanu, președinte!”. 

În orice discurs public, Liliana Mincă îl pomenea pe Tăriceanu între 100 și 150 de ori.

 

 



 

 

Cert este că orice spunea, orice încerca să transmită, Tăriceanu era prezent în tot și în toate cele spuse de Mincă.  Ar fi preferat să o înjuri, dar să nu spui ceva de președintele ”Călin Popescu Tăriceanu”. 

Cred că Mincă avea și un tatuaj cu Tăriceanu la cât de mult îl venera, cel puțin în discursul public.  Desigur, distinsa doamnă nu are un tatuaj cu Tăriceanu, dar la cum se manifesta când vorbea despre acesta lăsa impresia. 

La doar câteva luni, Mincă a uitat de ”ALDE, partidul condus de președintele Călin Popescu Tăriceanu”, a uitat de tatuajul cu Tăriceanu, totul pentru o funcție publică bine plătită oferită de PSD și de Viorica Dăncilă. 

De la scandări cu ”Tăriceanu, ale!”, Mincă a ajuns să caute un salon de tattoo pentru că vrea să își scoată tatuajul cu Tăriceanu și să își facă unul cu PSD sau cu Viorica Dăncilă. 

Având în vedere cum evoluează viața politică, alianțele și dușmăniile, le-am recomandat tuturor cunoscuților din politică să nu fie extremiști, să nu își facă icoană dintr-un lider politic de la nivel central pentru că viața îi poate pune în postura în care să ajungă într-o tabără diametral opusă cu acesta. 

 

 



 

 

Sincer, nu am crezut că Liliana Mincă va ajunge să îl trădeze pe ”președintele Călin Popescu Tăriceanu”, dar dacă țara o cere… 

Dar pentru o funcție să ajungi să îți faci tatuaj cu Viorica… parcă e mult prea mult. 

Liliana Mincă este un personaj politic, este vulcanică, extremistă în declarații, este în stare să te calce în picioare într-o conferință de presă dacă îndrăznești să ai altă opinie față de cea manifestată public de ea. Dar omul Liliana Mincă nu are nicio legătură cu politicianul Liliana Mincă și cred că este bine să știți și asta. 

În afara spațiului public, Mincă a ajutat și ajută în continuare foarte mulți botoșăneni aflați în necaz, foarte mulți bolnavi, foarte multe familii sărace. O respect pentru că a ținut la distanță faptele bune de politică, de faptul că nu și-a asociat politic numele de acțiunile caritabile pe care le face ca simplu om, dar din punct de vedere politic distinsa doamnă a făcut doar pași greșiți în ultimii ani. Și nici nu vrea să priceapă asta. 

Bogdan CALINIUC