Nu se țin Zilele Bacăului pentru că nu sunt bani… dar se face autostradă. La Botoșani avem festivaluri… nu și drumuri

0

Sursa foto: Economica.net

Unii cu autostrăzile, alții cu festivalurile. Ce viață e în județul Botoșani și prin ce austeritate trec băcăuanii. Municipiul Bacău nu mai organizează în acest an Zilele Bacăului pentru că primarul de acolo spune că nu sunt bani în buget pentru o asemenea petrecere. 

Cum? Bacăul nu are bani de petrecere?

Acolo există aleși locali care alocă bani investițiilor și nu petrecerilor?

Chiar dacă Bacăul are Dedeman, are fabrică de avioane, ba chiar a început să aibă și fabrici din automotive, nu are bani de petrecerea vieții? 

  

 

Băi, săracilor din Bacău, veniți la Botoșani! Aici în marea majoritate a comunelor s-au ținut zilele comunei. Dacă nu aveau o zi a comunei, primarii au inventat festivaluri ale plantelor de pe marginea drumului doar să fie un fest, o festă, o sărbătoare ceva, orice doar un prilej de a toca inutil banii din buget. Băcăuani, aveți grijă ce votați, la noi, la Botoșani, cei mai mulți dintre politicieni sunt de părere că după un an de zile de muncă este musai nevoie de o petrecere cu artiști naționali care să coste multe mii de euro fiecare, nu contează că avem glodul cât casa la fiecare ploaie, că școlile nu au wc-uri, că nu avem apă și canalizare, că nu avem gaz

La Bacău se construiesc primii kilometri de autostradă din Moldova. Acum, în aceste zile se toarnă asfalt pe centura municipiului Bacău la nivel de autostradă. În același timp, noi aniversăm doi ani de când suntem în licitație pentru asfaltarea drumului Botoșani-Târgu Frumos. Fără să îl lărgim, fără să îi facem două benzi pe sens, fără să construim variante ocolitoare la satele și sătucele prin care trece acest drum de maximă importanță pentru economia județului, ci doar să îl asfaltăm să putem circula decent. 

Noi nu reușim să asfaltăm un rahat de drum până la Târgu Frumos, dar avem festivaluri, peste tot, în toate week-endurile, dacă e posibil de două ori pe an în unele localități. 

  

 

În timp ce la Bacău se construiește o autostradă, apar fabrici ale unor furnizori de echipamente auto, la Botoșani nici măcar o sală de atletism nu reușim să o deschidem pentru elevi, chiar dacă este construită de doi ani de zile, dar nu are utilități. 

La Bacău s-au depus toate eforturile politice posibile pentru a se începe acest șantier al autostrăzii. La Botoșani politicienii, atât de la PSD, cât și de la PNL, nu au ratat niciun festival, nicio urcare pe scenă să fie și ei văzuți de popor, de cei la care vor merge anul viitor să le cerșească voturile. 

Politicienii din Bacău roiesc în jurul șantierului variantei de ocolire la profil de autostradă. La Botoșani politicienii se simt mari când urcă pe scena unui festival la țară și sunt văzuți de babe și de vreo câțiva tineri care nu dau doi bani pe cei cocoțați pe scenă decât dacă încep să cânte. Nu vă imaginați ce întrecere a fost între liderii PSD și cei ai PNL în această vară. Să îi fi auzit pe unii cât erau de obosiți pentru că au mers în vreo două sau trei comunei, la un festival, un hram și o zi de comună. Au făcut prezența, au urcat pe scenă plini de ei, foarte importanți, au fost prezentați ca salvatori și făuritori de … nimic, eventual au așteptat să le fie pusă masa, dar nu alături de restul poporului, ci separat că doar ei sunt cineva. 

Ați auzit pe vreun lider PSD sau PNL să vorbească în ultimii patru ani de atragerea de investitori? De vreun proiect la nivel județean de încurajare a învățământului dual? De vreo politică județeană pentru creșterea nivelului serviciilor publice din Învățământ sau Sănătate? Ați auzit vreun politician local, vreun ales al botoșănenilor care să pomenească de vreun parc industrial? Despre vreun plan de măsuri menit să rezolve în următorii cinci sau zece ani anumite probleme economice ale județului, a municipiului reședință de județ sau a vreunui sat măcar? 

Cum să te gândești la așa ceva când ai atâtea festivaluri și petreceri din fonduri locale? Scenele alea nu au fost puse degeaba acolo. Cineva trebuia să urce pe ele să se simtă mare, important, să se simtă politician! Acesta este nivelul lor și îl regăsim din plin în dezvoltarea județului! 

Bogdan CALINIUC

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *