Politică

PNL Botoșani intră la guvernare cu Flutur torpilat din toate direcțiile și cu Șoptică sprijinit de PSD 

Liberalii botoșăneni au început azi campania electorală pentru Klaus Iohannis și se pregătesc să intre la Guvernare. 

Din 2012 nu au mai avut liberalii botoșăneni funcții publice pe care să și le împartă, pe care să le vândă între ei, de când erau aliați cu PSD împotriv PDL-ului și a lui Cătălin Flutur. 

Liderii PNL s-au adunat în fața Palatului Administrativ și au strigat cu toții ”Iohannis, președinte”, după discursurile liderilor Costel Șoptică și Cătălin Flutur. 

Dar cum intră PNL la guvernare arată clar două stări de spirit diferite în partid, încă. 

 

 



 

Pe de o parte îl avem pe senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani. Acesta, în timpul guvernării PSD, a reușit să ajungă, el fiind teoretic lider al Opoziției la nivel local, mare șef de comisie în Senatul României. Băi, ești nebun? Liderul Opoției din Botoșani ajunge în timpul Ciumei Roșii șef? O fi vreo coincidență? 

De cealaltă parte, îl avem pe primarul Cătălin Flutur, cel mai bine poziționat în sondaje dintre toți liberalii botoșăneni, după el fiind un mare gol până la următorul liberali din clasament. 

În timp ce Șoptică prindea funcții de conduceri pe timpul PSD, Flutur era torpilat din toate direcțiile de social-democrați și blocat în tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare, chiar dacă asta însemna și blocarea municipiului Botoșani. Pe Flutur îl blocau PSD-iștii în Consiliul Local, iar la nivel central îi ascundeau proiectele cu finanțare europeană prin ministere astfel încât nici măcar să nu fie semnate. 

În ultimii trei, Flutur a fost perpelit la foc mic de tot PSD-ul, iar Șoptică a stat parlamentar de Opoziție fără a fi și oponent al aceluiași PSD care îi făcea viața coșmar primarului. 

După acești trei ani cine va pune prefectul și va stabili care liberali îi vor înlocui în funcții pe social-democrați? Liderul care a supărat cel mai puțin PSD-ul în ultimii trei ani. 

Bogdan CALINIUC