Politică Știri locale

Raluca Turcan, Veorica de la PNL. După București, Turcan a gafat și la Botoșani

Era normal ca și PNL să aibă o Veorica a lui, iar vicepremierul Raluca Turcan pare să fie candidatul ideal pentru ocuparea acestui loc lăsat liber în urma debarcării PSD-ului de la Guvernare.

Și nu mă refer la declarațiile date de aceasta în trecut, ci la cele proaspete, călduțe.

Joi și vineri, Raluca Turcan a fost prezentă la Botoșani pentru aniversarea a 160 de ani a Colegiului Național A.T. Laurian.

 



 

 

Înainte să vină la Botoșani, Turcan a trebuit să dea una la București: ”Omul să aibă garanţia că nu se culcă sănătos şi se trezeşte, ferească Dumnezeu, mort”.

 

După care Turcan s-a ”trezit” la Botoșani să mai dea una.

Dacă nu ar fi fost din Botoșani, dacă nu ar avea părinții aici, dacă această problemă nu ar fi cea mai urgentă a județului ar fi fost doar o lipsă de respect a Ralucăi Turcan față de botoșăneni, dar este mai mult de atât, este o confirmare a faptului că este noua Veorica de la PNL.

 

Până la urmă e și normal să se găsească o nouă Veorică după concedierea celei originale.

Și Veorica de la PNL s-a găsit să o comită tocmai cu cel mai fierbinte subiect în rândul botoșănenilor, pentru economia locală pentru toată lumea.

 

 



 

 

Întrebată de ziariștii locali ce se va întâmpla cu licitația pentru modernizarea drumului european Botoșani-Târgu Frumos, principala legătură rutieră a județului, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național Botoșani-Ștefănești, Turcan a spus: ”Sunt drumuri județene, nu?”.

Turcan îi avea alături pe senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, primarul Cătălin Flutur și deputatul Cristian Achiței.

 

Acum, pe bune, dacă nu ar fi fost din Botoșani și dacă nu ar fi avut părinții aici și dacă nu ar fi fost vicepremier al României în guvernul față de care ne punem speranțe să facă aceste drumuri… poate ar fi fost doar o declarație nefericită. Dar este o declarație de Veorica.

Și parcă nu mai scăpăm. După ce am avut un premier Veorica de la PSD, acum avem un vicepremier Veorica de la PNL.

 

Dar poate că Veorica de la PNL ne-a spus și adevăratul motiv pentru care Guvernul nu modernizează drumurile europene și naționale din Botoșani, crede că sunt județene și că trebuie să le facă autoritățile locale.

La finalul lui 2019, după o guvernare cu Veorica, mi se pare normal ca un oficial guvernamental, mai ales un vicepremier, când ajunge într-un loc din țară, chiar dacă e la Botoșani, unde se agață harta în cui, să știe care sunt principalele probleme ale județului, care sunt temele de interes public pe plan local. Asta dacă îi respecți pe cei care te-au ales dar și dacă te respecți pe tine ca om politic, dacă susții că ești așa ceva, și mai ales de ministru, de vicepremier.

 

 

Bogdan CALINIUC