Când a fost ultimul protest sindical în fața CJ sau a Primăriei pentru că nu sunt echipamente de protecție?

Medicii și asistentele, infirmierii și brancardierii ar trebui să încerce să își aducă aminte când au convocat, înainte de Coronavirus, sindicatele o mișcare de protest în fața Consiliului Județean și a Primăriei Botoșani pentru a atrage atenția asupra lipsurilor cu echipamentelor de protecție.

Trebuie să avem grijă pe cine ne alegem primar sau președinte al Consiliului Județean, parlamentarii, dar, acolo unde este cazul, trebuie să se aleagă cu răspundere și liderii de SINDICAT.

Dacă știai că nu sunt măști și mănuși, viziere și… practic nimic… de ce tu ca lider sindical tot cereai bonuri de masă când știai că personalul medical se poate îmbolnăvi și muri oricând? 

 

 



 

 

Știm cu toții cât de responsabili au fost cei mai mulți dintre liderii politici din ultimii 30 de ani, dar liderii de sindicat nu au nicio răspundere pentru ce se întâmplă acum? Să tot insiști pe salarii și pe tichete de masă când oamenii puteau muri oricând din cauza lipsei protecției? Și nu mă refer la acele adrese trimise de ochii lumii către conducerea spitalului și cea a Primăriei sau CJ-ului, ci la ieșit în stradă pentru VIAȚA medicilor și asistentelor, infirmierelor. 

Cum să fii lider sindical, cel care primește bani de la tot personalul medical pentru a lupta pentru interesele sale, și să lași medicii de TBC sau de la Infecțioase fără nicio apărare? 

Repet, politicienii… îi știm, dar liderii de sindicat? Dar directorii de spitale? Dar șefii de secție? 

Când a venit pericolul Coronavirus și viețile cadrelor medicale au fost puse în pericol, cadrele medicale au apelat la oamenii de afaceri, la presă, la apeluri publice disperate… nu la liderii de Sindicat, nu la Sindicat ca la acea organizație la care cotizează pentru a le apăra drepturile… nu doar cele salariale. Acum ar da bonurile de masă pentru câteva măști și mănuși, poate și un vizier.

Chiar, oare din fondurile sindicatelor din Sănătate câte măști și mănuși s-au cumpărat pentru a fi donate colegilor din prima linie?

 

Bogdan CALINIUC

 

loading…