Toate partidele îl vor pe Flutur primar: PSD îl are candidat pe Andrei, USR a scăpat de Gelu, Borfotină s-a retras



 

Trăim la Botoșani un moment unic după Revoluție.

Toate partidele vor să iasă primar același om, motiv pentru care se mimează democrația și se pun candidați doar pentru a încerca să se obțină un scor mai bun doar pentru Consiliul Local, în rest toată lumea vrea ca actualul edil-șef Cătălin Flutur să fie reales. 

Asta este singura mea explicație pentru tot ce s-a întâmplat în acest an: PSD îl are candidat pe Cosmin Andrei, USR a făcut tot posibilul să scape, și a reușit, de Gelu Graur, mai nou Lucian Borfotină, candidatul susținut de ALDE, s-a retras din funcție, iar pe vineri se anunță o nouă schimbare de candidat la un partid, astfel încât actualul candidat, care este atipic pentru politica locală, să fie înlocuit cu unul care să permită atingerea țelului suprem: Cătălin Flutur, primar!. 

Din tot ce înseamnă mega-alianța politică făcută în spatele cortinei, doar Cătălin Silegeanu pare să fie singurul care încă nu a aderat la țelul comun al partidelor. Dar nu e târziu nici în cazul lui să își tatueze ”Flutur, primar!”.:)

Flutur, primar! OK! Dar majoritatea asta politică din jurul lui Flutur pentru următorul mandat și mimarea democrației pare cel puțin ciudată.

BOGDAN CALINIUC