Administrație Politică Știri locale

Pentru Botoșani ar fi o crimă să se amâne din nou alegerile. Nu putem merge în continuare cu CJ și CL în forma actuală



 

Cu sau fără Coronavirus, NU trebuie să se mai amâne alegerile locale! Cel puțin nu pentru Botoșani. 

Pentru Botoșani ar fi o crimă să se amâne din nou alegerile. Actuala componență de la Consiliul Județean și de la Consiliul Local ne îngroapă viitorul! 

Nu contează cine va câștiga viitoarele alegeri locale, important este să schimbăm actuala componență, într-o direcție sau alta în funcție de opțiunile botoșănenilor, pentru că așa cum am avut ultimii patru ani e dezastru.

De 4 ani avem un Consiliu Local ales de botoșăneni dar votul a fost interpretat într-un mod aparte de politicienii locali și din forul de dezbateri în interesul municipiului s-a transformat într-un loc al răfuielilor politice cu miză mică, al intereselor personale ale aleșilor locali. În CL Botoșani nu își au locul proiectele de dezvoltare pentru că rolul principal al majorității politice este să-l blocheze pe primarul Cătălin Flutur.

 



 

Și când nu a fost blocajul prin vot în CL, proiectele de zeci de milioane de euro pentru Botoșani din fonduri europene au fost ”uitate” în sertarele ministerelor de la București pentru că nu trebuia să se facă nimic. Vă rog să vă reamintiți faptul că proiectul de modernizare a tramvaielor și a căii de rulare, finanțat din fonduri europene în exercițiul financiar 2014-2021, a fost semnat abia în decembrie 2019 la București și doar pentru una dintre linii. Proiectul are o valoare de 40 milioane de euro și a fost ”ascuns” de la semnarea contractului de finanțare cât de mult s-a putut. Nu a contat realitatea din Botoșani, faptul că tramvaiele săreau de pe linie și doar Dumnezeu a făcut să nu avem pierderi de vieți. Și cu toate astea, deși fondurile europene alocate Botoșaniului pentru acest proiect sunt de atâția ani, contractul de finanțare s-a semnat la București abia în decembrie 2019. 

De 4 ani avem un Consiliu Județean în care nici măcar la nivel de discuție nu este niciun proiect prin care se intenționează schimbarea în bine a nivelul economiei, a nivelului de trai a populației. Și la CJ am avut de aceeași culoare politică președintele, vicepreședinții, majoritatea din plen și guvern. Nici măcar nu am discutat despre ce s-ar putea face în județ, prin fonduri europene sau guvernamentale, prin care să crească economia, să se genereze locuri de muncă plătite mai bine. În afară de interesul pentru creșterile salariale pentru funcționarii proprii, CJ Botoșani nu s-a ocupat de prea multe.

PSD și-a schimbat singur doi premieri în ultimii patru ani, dar nu a schimbat președintele CJ Botoșani, deși nu a performat și deși avea posibilitatea să-l schimbe pentru a pune pe cineva mai puțin comod care să vrea să facă proiecte pentru județ și pentru viitorul său politic.

Știți vreun traseu turistic inventat? Știți vreun obiectiv turistic revitalizat și promovat la nivel național? Știți vreun parc industrial al cărui proiect să fie în dezbatere publică măcar, nu în execuție? 

Știți vreun proiect prin care CJ pune în valoare fermierii botoșăneni? Nu știți? Normal că nu știți pentru că nu există pe lista de proiecte ale Consiliului Județean Botoșani. 

Din aceste motive și din multe altele care țin strict de dezvoltarea municipiului și a județului Botoșani, alegerile locale trebuie să aibă loc pentru a avea ocazia să schimbăm prin vot componența actuală a celor două instituții pentru că, deși mă repet, e o crimă pentru viitorul botoșănenilor să mergem cu ele la fel. 

 

Bogdan CALINIUC