Politică

PSD Botoșani „72 milioane euro pentru modernizarea drumurilor județene și locale și construcția de poduri și podețe în 56 de localități din județ”

PSD Botoșani a publicat astăzi datele privind investițiile care vor fi realizate în următorii trei ani pentru modernizarea drumurilor județene și locale și construirea de poduri și podețe prin Programul de Dezvoltare Locală.

    „Am considerat că este important să informăm cetățenii despre lucrările care vor fi realizate pentru fiecare drum județean și local din Botoșani. Având în vedere că infrastructura rutieră este principala problemă a județului nostru, Ministerul Dezvoltării a alocat în cadrul PNDL 2 a doua sumă ca valoare pe județ pentru aceste obiective de investiții, suma fiind  aproximativ la același nivel cu fondurile destinate extinderii și refacerii sistemelor de alimentare cu apă, rețele de canalizare și stații de epurare”, a declarat președintele PSD Botoșani Doina Federovici.

     72 milioane euro este suma alocată de Ministerul Dezvoltării pentru perioada 2017-2020 pentru modernizarea drumurilor județene și locale și construcția de poduri în 56 de localități din județ.

    Astfel, vor fi modernizate 38 drumuri municipale, orășenești și comunale din 35 de unități administrativ teritoriale, respectiv: municipiile Botoșani si Dorohoi, Flămânzi, Bucecea, Ștefănești, Frumușica, Cristești, Coșula, Lunca, Todireni, Santa Mare, Vlădeni, Stăuceni, Blândești, Unțeni, Vârfu Câmpului, Leorda, Văculești, Brăești, Nicșeni, Dobârceni, Cândești, Mihăileni, Dersca, Lozna, Hilișeu-Horia, Vlăsinești, Ripiceni, Vorniceni, Ibănești, Cristinești, Suharău, Concești, Viișoara, Mitoc, iar  6 tronsoane de  drum județean care deservesc 11 localități vor fi rebilitate.

    Totodată vor fi construite 15 poduri și podețe în 15 localități: Tudora, Sulița, Lunca, Hlipiceni, Santa Mare, Trușești, Gorbănești, Broscăuți (CJ), Vlăsinești, Ripiceni, Ibănești, Drăgușeni, Hudești, Darabani, Păltiniș. Este pentru prima dată când un guvern finanțează astfel de obiective pentru comunitățile locale prin programe la nivel național.

    „PSD Botoșani a promis în campanie că va continua să susțină demersurile pentru procesul de reabilitare a tuturor drumurilor județene și locale care a început tot în perioada guvernării social-democrate în perioada 2012-2015. La adoptarea Legii bugetului de stat pentru acest an, județul Botoșani a primit cea mai mare sumă din țară pentru refacerea drumurilor județene. Acum am obținut din nou alocări importante pentru modernizarea infrastructurii locale de transport. Toate aceste fapte demonstrează că ne respectăm promisiunile față de botoșăneni. Următoarea țintă e cea pe care o așteaptă toată lumea, reabilitarea drumului Botoșani-Târgu Frumos”, a susținut președintele PSD Botoșani.