Federovici, ”demolată” de un primar: ”Se pisicea… toalete… dacă o iei un pic la întrebări habar nu are cu ce se mănâncă”. Alexandrescu, pus la zid

0

Dorin Alexandrescu si Doina Federovici. Sursa foto: Contul de Facebook al Doinei Federovici

A fost unul dintre primarii pentru care PSD a modificat o lege pentru a putea să-l ia în partid, iar acum s-a dezlănțuit la adresa actualilor lideri pesediști din județ, senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, și Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, exclus recent din PSD, a făcut declarații care îi va înfuria pe liderii pesediști. Este cel mai dur atac lansat la adresa liderului PSD Botoșani, Doina Federovici.Chelariu și-a început tirul acuzator de la ultimul comunicat de presă al Doinei Federovici în care îl laudă pe primarul de Dorohoi pentru semnarea unui proiect de investiții.

”Nu mi-a fost dat să văd atâta ipocrizie de multă vreme dar ținând seama că sunt politicieni „veritabili” este de înțeles. Ce vreau să spun? Ultimul om care ar trebui să vorbească și să apară la pozăcu Doinița … anunțând triumfal cum și-a făcut treaba este Alexandrescu. Eu i-aș spune să se ascundă și să nu iasă până nu realizează ce postură de păcălici are. El trebuie să-și facă autocritica, să-și toarne în cap toate lăturile posibile pentru că la PNDL 2 a dormit. Vezi lista un pic referitor la școli. Aici se putea face reabilitări, extinderi, modernizări. Dotări de școli, grădinițe, licee, în vederea autorizării sanitare, ISU etc. Faceți o comparație între proiectele depuse de Botoșani și cel depus de Dorohoi. La Dorohoi când nevoile sunt înzecite au depus un singur proiect. Unul! Alexandrescu stă în primii trei la coadă în județ. A dormit! Are un proiect și a ieșit de mână cu Federovici să se cucurige precum chestia cu mărgica din poveste. Păi Coțușca trebuie să iasă de 9 ori în presă. Botoșani de 22 de ori. Toate comunele semnează câte 3,4 sau 5 proiecte, iar Dorohoi unul singur și Doinița îl laudă. E ipocrizie!”, a declarat Dumitru Chelariu.Acesta și-a continuat acuzațiile la adresa primarului din Dorohoi cu vorbe dure în ceea ce-l privește pe Alexandrescu.

”Întrebați educatorii, învățătorii, profesorilor și directorilor de grădinițe, școli și licee, câte nevoie de tot felul aveau, câtă nevoie de dotări este și PNDL 2 a fost cel mai bun tren pentru așa ceva, dar Dorohoi ca municipiu din cauza lui Alexandrescu, este repetentul județului cu un proiect depus. Dar… a aparut triumfal omul. A pierdut timpul și energia încercând să-și vândă centrul orașului. Nu a reușit din cauza majorității. Mi-a plăcut afirmatia Doiniței precum că se gândește cu amărăciune în suflet cum Flutur n-a depus documentații, dar uită că hârtia arată adevărul. Ea se referea la CNI dar i-a scăpat esențialul: PNDL 2. În compensație trebuia să spună că domnul Alexandrescu nu și-a facut treaba și a depus…UN PROIECT ..vizând școala… 1 față de 24 depuse de Botoșani. Asta nu a văzut! Sau putea compara Dorohoi cu un proiect cu… Hilișeu Horia, care are 5, cu Ibănești care are 6 ori cu Coțușca, unde sunt 9 proiecte. Alexandrescu a semnat un contract și… hai la poză! Eu dacă aș fi educator, învățător, profesor la Dorohoi, aș arunca pietre în geamurile primăriei”, a completat Dumitru Chelariu.Primarul exclus din PSD a precizat că Doina Federovici și primarul Alexandrescu au distrus politic zona Dorohoi.

”Mie îmi place cum iese el cu Doinița să se laude când de fapt ar trebui să se ascundă. Dar dacă Doinița spune ceva … e literă de lege…o spune un chestor. Îți dai seama de greutate are cuvântului ei! De ce nu o întrebați? Cum de până la ora asta nu există birou parlamentar la Dorohoi? Se pisicea, se extazia când a fost aleasă în Colegiul Dorohoi, că va face, va drege, va fi mereu aproape, va prelua probleme. Acum comunică doar prin poze, prin comunicate de presă unde își etalează toaletele, look-ul în genera și cam atât pentru că au un conținut de râsul curcilor. Este cabinet parlamentar în comuna Vlăsinești, dar nu este în municipiul Dorohoi. Zona Dorohoi a ajuns de râsul curcilor … politic vorbind, iar asta din cauza lui Alexandrescu. El a suferit tare cât a fost Andrei Dolineaschi pentru că-i știrbea aura de semizeu. El nu a permis să apară vreun cabinet parlamentar pentru a nu se lăuda cumva vreun parlamentar cu „realizările” lui”, a mai spus primarul comunei Pomârla.Dumitru Chelariu spune că el conduce o comună care are mai multe contracte de finanțare semnate pentru investiții publice decât are municipiul Dorohoi, iar la proiectul de apă-canalizare-epurare are și jumătate din sumă în cont.

Acesta și-a continuat tirul demolator la adresa senatorului Doina Federovici și spune că aceasta a fost furată de mirajul puterii.

”Eu recunosc, sunt extaziat că avem prima femeie chestor al Senatului. După primul pas pe Lună ăsta poate fi următorul eveniment galactic. Locuitorii județului sunt în delir pentru că Botoșaniul a obținut funcția aceasta. O să facem presiuni ca să-i mărească totuși salariul acestei doamne fenomenale. E putin 15.000 plus celelalte sume pe care le are la dispoziție. Foarte puțin. Solicităm imperios scutirea pensiei speciale de CASS, există un proiect deja pentru asta dar eu zic să ieșim în stradă dacă nu se aprobă. De asta nu mai are timp de „fostul” colegiu Dorohoi. Toalete… poze… comunicate de presă… când naiba să te mai ocupi și de treburi „pământești”? Ipocrizia a atins cotă maximă când a „impulsionat” primarii să depună documentații. Mesajul ăla deștept, subliminal precum că ea a adus în județ 254 de proiecte dar voi bolovanilor de primari mai trebuie să faceți și documentații. Dacă nu citeam asta nu aflam ce trebuie sa fac. Nu depuneam nimic”, a continuat Dumitru Chelariu.Edilul din Pomârla o invită pe Doina Federovici la dezbateri publice în care să fie discutate legile, inclusiv cele promovate de ea.

”O invit la o dezbatere publică, dacă are curajul, privind PNDL 2. Ea face parte din cei care au „făcut” acest program. Are zeci de inițiative legislative dar dacă o iei un pic la întrebări habar nu are cu ce se mănâncă. O invit la dezbatere pe legi promovate de ea, să văd cât știe din ele. Și ca ea din păcate mai sunt. Pot să-i organizez o dezbatere adevarată în „Colegiul Dorohoi” să-și expună realizările, amărăciunile etc. Ar fi mai aplicat decât banalul comunicat de presă. Ce „importanță maximă” acordă doamna Doinița comunicării directe cu omul. Doar nu o durea gura să spună… dar cu timpul se mai schimbă omul. Funcția de chestor schimbă omul”, și-a încheiat Dumitru Chelariu șirul de acuzații la adresa liderului PSD Botoșani.Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *