Dăncilă, posibilul viitor premier, prietenă cu Federovici, liderul PSD Botoșani FOTO

0

Șansă pentru Botoșani! Viorica Dăncilă, cea desemnată de partidele de la Guvernare pentru postul de premier al țării, este o bună prietenă a senatoarei Doina Federovici, liderul PSD Botoșani.

Federovici a susținut-o pe Dăncilă la alegerile pentru funcția de președinte al organizației de Femei a PSD, iar ambele sunt apropiate ale Gabrielei Firea, primarul Capitalei. Mai mult decât atât, PSD Botoșani are trei femei parlamentar, deputatele Tamara Ciofu și Mihaela Huncă, sentorul Doina Federovici, care au votat-o pe Dăncilă în funcția de președinte, iar asta s-ar putea transforma într-un avantaj pentru Botoșani dacă parlamentarele botoșănence vor ști să-și joace cartea.

PSD Botoșani este una dintre organizațiile în care femeile au o pondere mare în funcțiile de conducere, fiind un exemplu din acest sens pentru multe din țară atât din PSD, cât și din PNL.”Cred că, în final, partidul și-a regăsit înțelepciunea și curajul de a rezolva într-un mod tranșant o criză care părea ireconciliabilă. Din punctul meu de vedere, propunerea doamnei Viorica Dăncilă pentru funcția de premier este o soluție excelentă. O spun ca femeie, dar și ca membru al acestui partid în care doamna Dăncilă este foarte apreciată de toți colegii. De altfel, s-a văzut și în cursul discuțiilor și nu e deloc lipsit de importanță că cel care a făcut această propunere a fost domnul președinte executiv Niculae Bădălău. De altfel, nu a fost nici o opinie care să se opună acestei nominalizări. Impresia mea e că Viorica Dăncilă va reuși să unească partidul în jurul acestei guvernări și să asigure stabilitatea de care avem cu toții nevoie. Am încredere că va conduce Guvernul României până la următoarele alegeri parlamentare, iar eu îi doresc să continue și după aceea”, a declarat senatorul Doina Federovici.Liderul PSD Botoșani a continuat cu ”perierea” celei nominalizate să fie al treilea premier PSD de după 2016, primii doi fiind schimbați din funcție de același partid.

”Viorica Dăncilă este un om integru, cu o experiență profesională și politică greu de egalat, care ne va onora din poziția de Prim Ministru al României. În calitate de șef al delegației #PSD în legislativul de la #Bruxelles, aceasta a făcut o treabă excelentă în comisiile din care face parte, luptând pentru apărarea intereselor țării noastre. Este de asemenea și o colegă minunată, extrem de apreciată atât în interiorul partidului cât și în afara lui, mai ales datorită felului în care reușește de fiecare dată să găsească varianta de mijloc. Ceea ce este cu adevărat extraordinar însă în situația de față este că #România va avea în persoana doamnei Dăncilă primul său Prim Ministru femeie, un lucru care ne onorează ca partid, dar mai ales ca țară. O felicit pentru nominalizarea primită și doresc să o asigur de tot sprijinul meu în noul său rol”, a completat Doina Federovici.